232
Δεν έλειψαν οι αιχμές του Νίκου Φίλη για τις αλλαγές στάσης του Αρχιεπισκόπου σε φλέγοντα ζητήματα, κάνοντας μάλιστα και τον αντίστοιχο παραλλήλισμό με αυτά που έλεγε για τα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας | ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Φίλης για την απόφαση της Ιεραρχίας: «Τα εμά εμά και τα σα εμά»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 17:57
Δεν έλειψαν οι αιχμές του Νίκου Φίλη για τις αλλαγές στάσης του Αρχιεπισκόπου σε φλέγοντα ζητήματα, κάνοντας μάλιστα και τον αντίστοιχο παραλλήλισμό με αυτά που έλεγε για τα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Φίλης για την απόφαση της Ιεραρχίας: «Τα εμά εμά και τα σα εμά»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 17:57

«Η Εκκλησία τα θέλει όλα δικά της», ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Φίλη για την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας αναφορικά με το προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου, με την οποία οι μητροπολίτες ξέκοψαν κάθε συζήτηση για το θέμα της μισθοδοτήσεώς τους από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιεράρχες έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» την παραμονή τους υπο τη σκέπη του Δημοσίου, χαλώντας το κυβερνητικό αφήγημα περί απελευθέρωσης 10.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων χάρη στη συμφωνία.

«Τώρα θα δούμε τι θα γίνει», είπε φανερά προβληματισμένος ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο News247,  αλλά όπως παρατηρήσε : «Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;»

Ο πρώην υπουργός Παιδείας θέλησε να υπενθυμίσει πως «η δήλωση του Πρωθυπουργού (σ.σ.. στο Μαξίμου έχοντας τον Αρχιεπίσκοπο στο πλευρό του) ήταν εν συνόλω και όχι ό,τι συμφέρει τον καθένα», για να επαναλάβει:  «θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο».

«Παρά όσα μας είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ο Ιερώνυμος ψήφισε άλλα τελικά, αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευσθώ», σημείωσε ο κ. Φίλης κάνοντας μάλιστα και τον αντίστοιχο παραλληλισμό με τη στάση του Αρχιεπισκόπου στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Και με το Μακεδονικό το ίδιο είχε γίνει», τόνισε, «άλλα είχε πει στην αρχή -‘όχι στα συλλαλητήρια’ κτλ- και μετά πήγαν όλοι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου».

Πρόκειται, είπε, για ένα παιχνίδι εκκλησιαστικής διπλωματίας, «με στόχο τα εμά εμά και τα σα εμά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...