765
Φώτα, κάμερες πάμε... | ΙΝΤΙΜΕnews/ Γιάννης Κωτσιαρης

Φιέστα Κουρουμπλή: Παραδίδει παραλίες

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 11:36
Φώτα, κάμερες πάμε...
|ΙΝΤΙΜΕnews/ Γιάννης Κωτσιαρης

Φιέστα Κουρουμπλή: Παραδίδει παραλίες

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 11:36

Παράδοση αυτοκινητοδρόμων είχαμε δει, παράδοση-παραλαβή υπουργείου επίσης, αλλά για πρώτη φορά υπουργός στήνει φιέστα για να παραδώσει στους λουόμενους παραλία. Ο λόγος για τον «επίμονο υπουργό» Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μετά της συνοδείας του, επισκέφθηκε την παραλία Παλαιού Φαλήρου για να ανακοινώσει υπερήφανος την ολοκλήρωση του έργου απορρύπανσης και καθαρισμού των ακτών από το μαζούτ του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Λίγο πριν από τις δέκα το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λιμενικού, επισκέφθηκαν μαζί με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, τις ακτές, στην περιοχή του Φλοίσβου.

246410
Yπουργός και υφυπουργός Ναυτιλίας στην ακτή του δήμου Παλαιού Φαλήρου/ INTIMEnews

Εκεί, γεμάτος ικανοποίηση, ο υπουργός παρέδωσε υπερήφανος την παραλία προς χρήση στο κοινό δηλώνοντας ανακουφισμένος που η περιπέτεια της ρύπανσης ανήκει -όπως είπε- πια στο παρελθόν.

246408
Οι λουόμενοι στην ακτή του Παλαιού Φαλήρου «ευγνωμονούν» τον υπουργό που μπορούν να κάνουν και πάλι το μπάνιο τους /INTIMEnews
246405
Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ηλιοθεραπεία από αιθέριες υπάρξεις. Ευτυχώς ο Πάνος Καμμένος είναι ακόμα στις ΗΠΑ και δεν εμφανίστηκε να τις «ρίξει» με τα «τέλεια αγγλικά του/ INTIMEnews

«Με συλλογική προσπάθεια, με δουλειά, μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που δεσμευθήκαμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές όλοι στο υπουργείο-και εγώ προσωπικά- αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι προσωπικά ….Και οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, το Λιμενικό, οι εταιρείες, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά και να μην υποκύπτει στο μοιραίο», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος για την ταχύτητα της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού ο υπουργός Ναυτιλίας.

Και μπορεί ο υπουργός να γιόρτασε τα εγκαίνια, η ειδική πινακίδα όμως για την απαγόρευση της κολύμβησης παρέμεινε στη θέση της. Τώρα αν κάποιος μπορεί να κάνει άφοβα το μπάνιο του -ενώ ακόμα δεν έχει αρθεί η σχετική απαγόρευση- αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

246413
Το «απαγορεύεται» σβηστηκε στην ταμπέλα με σπρέι, για να ταιριάζει με το πανηγυρικό κλίμα των εγκαινίων Κουρουμπλή / ΙΝΤΙΜΕnews

Ο κ. Κουρουμπλής έσπευσε μάλιστα να σημειώσει ότι η φιέστα δεν τελειώνει στο Φάληρο, αλλά θα έχει και συνέχεια στα… βράχια της Πειραϊκής. «Την Πέμπτη παραδίδουμε τον Πειραιά. Με στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πάρα πολλά πράγματα», υ ποστήριξε και ως άλλος ταλαιπωρημένος ήρωας συμπλήρωσε: «Ζήσαμε δύσκολες στιγμές και εγώ προσωπικά βεβαίως».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κίνδυνος κατά 99,9% έχει εξαλειφθεί», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, σύμφωνα με τον οποίο οι μετρήσεις που έχουν γίνει στα ανοικτά από το ΕΛΚΕΘΕ, δείχνουν ότι είναι παρά πολύ χαμηλή η συγκέντρωση των πετρελαιοειδών, στα όρια όχι απλά του ανεκτού, αλλά του φυσιολογικού, όπως είπε.

246401
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη/INTIMEnews

«Αντιμετωπίσαμε το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τάχιστα. Το θέμα ήταν περισσότερο επιχειρησιακό για να μαζέψουμε την κατάσταση», σημείωσε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Λιμενικό και τις εταιρείες καθαρισμού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα λειτουργεί πλέον καλύτερα. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει και το καρφί του για τα αντανακλαστικά του υπουργείου κάνοντος λόγο για αστοχίες: «Στις αστοχίες πρέπει να πέφτουμε πάνω ψυχή τε και σώματι. Ένα πάθημα γίνεται μάθημα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

246403
Ενας θαρραλέος πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις Κουρουμπλή – Σαντορινιού για την καταλληλότητα των νερών της παραλίας/ INTIMEnews

Στη συνέχεια, ο υπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, όπου ο κ. Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού, υπέγραψαν πρωτόκολλο επιθεώρησης ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των ακτών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  ανανέωσε το ραντεβού με τις κάμερες για την Πέμπτη οπότε θα παραδοθεί ένα ακόμα κομμάτι ακτής  στην περιοχή της Πειραϊκής. Γιατί όπως λέει και το ρητό: «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» και που θα πάει, αργά και σταθερά -από ακτή σε ακτή- θα μας πείσει ότι τα όλα τα έκανε καλά…

Θεοδωράκης:  «Ο Κουρουμπλής κόβει σε φέτες τη θάλασσα και την εγκαινιάζει»

«Ο Ξέρξης μαστίγωνε τη θάλασσα γιατί του βύθιζε τα πλοία. Ο κ.Κουρουμπλής είναι λιγότερο βίαιος. Την κόβει σε φέτες και την εγκαινιάζει», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το σόου του υπουργού.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...