352
Ο Μασκ προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα μπροστά στα σπασμένα τζάμια του CyberTruck | Tesla/Handout via REUTERS

Φιάσκο στην παρουσίαση του νέου αυτοκίνητου της Tesla από τον Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 12:38
Ο Μασκ προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα μπροστά στα σπασμένα τζάμια του CyberTruck
|Tesla/Handout via REUTERS

Φιάσκο στην παρουσίαση του νέου αυτοκίνητου της Tesla από τον Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 12:38

Η γνωστή ρήση λέει ότι αν είναι κάτι να πάει στραβά, τότε θα πάει. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στην παρουσίαση του νέου δημιουργήματος του Ελον Μασκ, που είναι ένα «κυβερνο-ημιφορτηγό».

Ο Μασκ, ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε με περηφάνια το δημιούργημα της Tesla. Σαν καλός πωλητής μίλησε για την ποιότητα κατασκευής του ατσάλινου οχήματος και για τα παράθυρα που, όπως είπε, αντέχουν ακόμη και βολή από πιστόλι 9 χιλιοστών.

Δια του λόγου το αληθές έβαλε τον επικεφαλής σχεδιαστή Φραντς φον Χολτσχάουζεν να χτυπήσει το αυτοκίνητο με βαριοπούλα. Πράγματι δεν εμφανίστηκε ούτε γρατζουνιά. Μετά τον έβαλε να ρίξει μια μεταλλική σφαίρα προς τα παράθυρα. Αλλά αυτά ράγισαν.

Ο εμφανώς ντροπιασμένος Μασκ υποσχέθηκε ότι θα διορθώσουν το πρόβλημα και δικαιολογήθηκε, μαζί με κάποια «γαλλικά», λέγοντας ότι «τουλάχιστον δεν έσπασαν εντελώς».

Νωρίτερα, ο Μασκ προσπάθησε να παρουσιάσει το CyberTruck σαν την μεγάλη εξέλιξη στην ιστορία των ημιφορτηγών, τα οποία αγαπούν πολύ στις ΗΠΑ.

«Εδώ και 100 χρόνια αυτά τα οχήματα είναι βασικά ίδια», είπε και εκθείασε το δημιούργημά του σαν κάτι που μοιάζει να έχει βγει από το «Blade Runner». Το φορτηγάκι πράγματι μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και, κατά τις επιταγές των καιρών μας, είναι ηλεκτροκίνητο. Οσο για την αισθητική, αυτό είναι συζητήσιμο.

Για όσους, λοιπόν, ενδιαφέρονται το ημιφορτηγό χωρά έξι άτομα, έχει χώρο αρκετό για ένα κρεβάτι ενώ μπορεί να σύρει βάρος που ξεπερνά τους έξι τόνους. Η πιο προηγμένη έκδοση μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Διαθέτει ακόμη ενεργητική ανάρτηση, αυτονομία γύρω στα 800 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα άλλες συσκευές.

Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, με ένα, δύο ή τρεις κινητήρες, σε τιμή από 40.000 μέχρι 70.000 δολάρια. Οι αγοραστές μπορούν να κλείσουν από τώρα το αυτοκίνητο που θα αρχίσει να παράγεται το 2021, αρκεί να καταθέσουν μια προκαταβολή μόλις 100 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, το Model 3, κατάφερε φέτος στο τρίτο τρίμηνο έπειτα από έξι χρόνια να φέρει κέρδη στην εταιρεία. Από την αρχή του έτους το μοντέλο έχει πουλήσει 255.000 κομμάτια, περισσότερα από ολόκληρο το 2018, επισήμανε ο Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...