327
Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια βραβευσής του στο Βερολίνο | REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο Ελον Μασκ το επιβεβαίωσε: στο Βερολίνο το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 11:16
Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια βραβευσής του στο Βερολίνο
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο Ελον Μασκ το επιβεβαίωσε: στο Βερολίνο το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 11:16

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Ελον Μασκ θα κατασκευάσει στο Βερολίνο το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο ίδιος παραλαμβάνοντας την Τρίτη το βραβείο Golden Steering Wheel από την εφημερίδα Bild.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η εταιρεία του θα εγκαινιάσει ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στο εργοστάσιο, που θα είναι κοντά στο (ακόμη υπό κατασκευή) νέο αεροδρόμιο της πόλης, θα παράγονται τα Μοντέλα 3 και Υ της Tesla, ανέφεραν οι Financial Times και το πρακτορείο Reuters.

Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021 και θα περιλαμβάνει μπαταρίες και οχήματα, όπως το  Model Y.

Ο Μασκ εδώ και καιρό είχε δηλώσει ότι η Tesla θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο-γίγας στην Ευρώπη (γνωστό ως Gigafactory 4), μετά την επέκταση της στην Κίνα, όπου έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή του Μοντέλου 3 στη Σαγκάη.

«Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το γιγα-εργοστάσιο της Ευρώπης στη Γερμανία», ανέφερε ο Μασκ,  που πρόσθεσε ότι στη χώρα έχουν κατασκευαστεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, που ειδικεύεται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Από την άλλη, η Tesla ήδη δέχεται σκληρό ανταγωνισμό από την Volkswagen, που έχει στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με την παραγωγή πάνω από 22 εκατομμυρίων ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία. Το νέο της Porsche Taycan θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model 3.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να αυξηθεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, όπως δείχνουν οι αναλύσεις. Τα μεγαλύτερα εργοστάσια αναμένεται να εγκατασταθούν σε χώρες που ήδη έχουν παραγωγή οχημάτων (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) ενώ τα επίμενα χρόνια αναμένεται να λειτουργήσουν και τουλάχιστον 16 εργοστάσια για τις μπαταρίες.

Παρά τις τεράστιες επενδύσεις (στην Κίνα φτάνουν τα 2 δισ. δολάρια) η Tesla έχει να αντιμετωπίσει ζημιές, πτώση της αξίας της μετοχής και αμφιβολίες των επενδυτών. Η εταιρεία ακόμη δεν έχει καταγράψει κέρδη, αν και το 2018 είχε παρουσιάσει κέρδη στα δύο τελευταία τρίμηνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...