351
Η εικόνα που μετέδιδε η ΕΡΤ κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης Μητσοτάκη - Τραμπ στον Λευκό Οίκο | Youtube

EΡΤ: Γι’ αυτό δεν είχαμε απευθείας εικόνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 11:47
Η εικόνα που μετέδιδε η ΕΡΤ κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης Μητσοτάκη - Τραμπ στον Λευκό Οίκο
|Youtube

EΡΤ: Γι’ αυτό δεν είχαμε απευθείας εικόνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 11:47

Βράδυ Τρίτης, περασμένες 21.00, τα ιδιωτικά κανάλια (Open και ΣΚΑΪ) μεταδίδουν τα πρώτα πλάνα από την άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ (μετά των συζύγων τους) μπροστά στο τζάκι του Λευκού Οίκου, με την εικόνα όμως να πιξελιάζει ή/και να διακόπτεται.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ -στη σχετική έκτακτη εκπομπή που είχε ετοιμάσει- μάς ενημέρωνε ότι «από λεπτό σε λεπτό αρχίζει η συνάντηση» (σ.σ. ενώ είχε ήδη αρχίσει), αφήνοντας την παρουσιάστρια και τον πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά να ξεπεράσουν τον σκόπελο της «μη εικόνας» στην εποχή της άμεσης ενημέρωσης.

Η… χρονοκαθυστέρηση με την οποία λειτούργησε για μία ακόμη φορά η δημόσια τηλεόραση (που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε τα πρωτεία σε μία τόσο σημαντική επίσκεψη του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης) προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και αποτέλεσε αντικείμενο -ίσως και- πικρόχολου σχολιασμού στο Τwitter.

Λίγο αργότερα η ΕΡΤ μετέδωσε και εκείνεη με τη σειρά της τις δηλώσεις Τραμπ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να ακολουθήσει μετά τις  22.30 η επίσημη ενημέρωση-εξήγηση για τι ακριβώς είχε συμβεί με την κάλυψη της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Για λόγους ασφαλείας», εξήγησε σε ενημερωτικό της σημείωμα η διοίκηση της ΕΡΤ, «ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του αμερικανού προέδρου».

«Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα», επισημαίνετο και γινόταν λόγος για συνειδητή επιλογή όσο αφορά την καθυστέρηση στη κάλυψη των δηλώσεων Μητσοτάκη – Τραμπ .

«Αφ’ ης στιγμής δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα, ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφραση τους μέσω κινητών τηλεφώνων», κατέληγε το σχετικό ενημερωρικό σημείωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...