357
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (αριστερά στη φωτογραφία) δίπλα στον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση με τον Ντοναλντ Τραμπ και τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας | INTIMEnews

Αδωνις: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 10:31
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (αριστερά στη φωτογραφία) δίπλα στον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση με τον Ντοναλντ Τραμπ και τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας
|INTIMEnews

Αδωνις: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 10:31

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο «πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπαρερχόμενος την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για επίσκεψη-φιάσκο.

Στην πρώτη του αποτίμηση των συνομιλιών που είχαν ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο, ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του αμερικανού προέδρου λέγοντας:

«Ο Τραμπ είναι πολύ εντυπωσιακός. Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ήταν καταιγιστικός. Δεν είναι πολιτικός που πρέπει να τον υποτιμήσει κανείς. Ηταν ήρεμος και απλός στην κατ’ ιδίαν συνάντηση».

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, όλοι προσπέρασαν τον διθύραμβο Τραμπ για την Ελλάδα στην αρχή της συνάντησης. «Εγώ να μιλούσα, δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους τόνους και αυτό έχει περάσει σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος εξάλλου στη διευρυμένη συνάντηση που ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «πήγε εξαιρετικά υπέρ των ελληνικών θέσεων και τα ζητήματα για την αμυντική συνεργασία και την εκπαιδευτική συνεργσαία και στο κομμάτι των επενδύσεων».

«Ολη αυτή η μεμψιμοίρία…  πραγματικά, να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά εκεί που πρέπει, όχι εκεί που δεν πρέπει», σχολίασε για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει απαντώντας στα απαξιωτικά σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εικόνα του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και τα αποτελέσματα της επίσκεψης:

«Θυμάστε αμερικανό πρόεδρο να καταδικάζει την Τουρκία για οποιοδήποτε θέμα παρουσία ελληνα πρωθυπουργού; Η ημέρα που αμερικανός πρόεδρος θα το κάνει αυτό, θα είναι η ημέρα που οι ΗΠΑ θα έχουν αποφασίσει την διακοπή σχέσεων με την Τουρκία».

Για το θέμα των F-35 ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «έγινε εκτενής συζήτηση και ο Τραμπ υποστήριξε το αίτημα να ενταχθεί στο πρόγραμμα η Ελλάδα αν αυτό είναι εφικτό», διευκρινίζοντας ότι «πρώτα θα προχωρήσει η αναβάθμιση των Viper μέχρι το 2024 και μετά θα συζητήσουμε για τα F-35».

«Η Ελλάδα μπήκε στη συζήτηση αυτή και αυτό είναι σημαντικό», τόνισε. Γιατί, όπως εξήγησε, «θα αποκτήσουμε ένα όπλο που θα μας δώσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας, αλλά και γιατί εστάλη το μήνυμα στις ΗΠΑ και την Lockheed Martin ότι εφόσον μπλοκάρουν τα F-35 στην Τουρκία, ένα μέρος της λύσης θα είναι από την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...