174
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν | EPA/VLADIMIR SMIRNOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

Ερντογάν σε Πούτιν: Ετοιμη η Τουρκία να αναλάβει ρόλο «παρατηρητή»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 19:19
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
|EPA/VLADIMIR SMIRNOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

Ερντογάν σε Πούτιν: Ετοιμη η Τουρκία να αναλάβει ρόλο «παρατηρητή»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 19:19

Η Αγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο σε έναν «μηχανισμό παρατηρητή» μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ηνωμένων Εθνών, εφόσον επιτευχθεί μία συμφωνία ως προς αυτό, δήλωσε τη Δευτέρα στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Ερντογάν σημείωσε, επίσης, πως πρέπει να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στις δύο πλευρές το συντομότερο δυνατό καθώς και να ληφθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Αγκυρα προσφέρθηκε επανειλημμένα να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Τον Μάρτιο οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, αφότου η Τουρκία είχε εκφράσει ξανά την επιθυμία να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες, ωστόσο, απέτυχαν να σημειώσουν πρόοδο, ενώ την περασμένη εβδομάδα ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η Αγκυρα διαπραγματεύεται με Μόσχα και Κίεβο το άνοιγμα ενός «θαλάσσιου διαδρόμου» για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Η επισιτιστική κρίση δε βρέθηκε, πάντως, στην ατζέντα Ερντογάν – Πούτιν στο πλαίσιο της παραπάνω συνομιλίας, κατά το γραφείο του πρώτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...