201
Η Εϊμι Μπάουερσμιντ, σήμερα Νο 2 στη διοίκηση του αεροπλανοφόρου «Λίνκλολν», επί το έργον. Το 2022 θα διοικεί αυτή αεροπλανοφόρο | Υοutube

Επάγγελμα: Καπετάνισσα σε… πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 09:30
Η Εϊμι Μπάουερσμιντ, σήμερα Νο 2 στη διοίκηση του αεροπλανοφόρου «Λίνκλολν», επί το έργον. Το 2022 θα διοικεί αυτή αεροπλανοφόρο
|Υοutube

Επάγγελμα: Καπετάνισσα σε… πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 09:30

Μία γυναίκα πρόκειται να διοικήσει ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο πρώτη φορά στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Αυτή θα είναι η Εϊμι Μπάουερσμιντ, η οποία τυγχάνει πιλότος ναυτικού ελικοπτέρου, έχει 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της και μακρόχρονη εμπειρία αποστολών στο εξωτερικό.

Η Μπάουερσμιντ, ήδη από το 2016 είναι το Νο 2 στο αεροπλανοφόρο «Λίνκλολν», το οποίο έχει πλήρωμα 5.000 ατόμων – κάτι που συνιστά καινοτομία επίσης.

Ως καπετάνισσα η Εϊμι θα διοικήσει ένα από τα έντεκα πυρηνοκίνητα αμερικανικά αεροπλανοφόρα εντός του 2022. Σε ποιο ακριβώς πλοίο θα συνεχίσει την καριέρα της δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό. Πάντως η Αεροπορία του Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι η επιλογή της είναι ιστορικής σημασίας.

Η καπετάνισσα, που κατάγεται από το Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 1994, την ίδια χρονιά που επιτράπηκε στις Αμερικανίδες να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και αεροπλάνα.

Εχει συμπληρώσει περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης σε ναυτικά ελικόπτερα σε διάφορα αεροπλανοφόρα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της και έχει υπηρετήσει σε περιοχές από την Αλάσκα έως τη Νοτιοδυτική Ασία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ναυτικού.

«Ελπίζω να είμαι καλή ηγέτις και να εμπνέω τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες του αεροπλανοφόρου μου» δήλωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...