316
|

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό: Ερχονται 6.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 12:39

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό: Ερχονται 6.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 12:39

Εκτός απο το πακέτο των €10 δισ. για το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην άμεση θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων και σε επίπεδο προσωπικού, με την πρόσληψη 6.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) το 2021.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σκιαγράφησαν το σχέδιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κινείται στους ακόλουθους άξονες:

Κονδύλια για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας και την αγορά βλημάτων. Εδώ περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 αεροσκαφών F-16 στην εκδοχή Viper. Αντίστοιχες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για τα Μιράζ της Πολεμιμής Αεροπορίας, τα ελικόπτερα Aπάτσι του Στρατού Ξηράς και τα υποβρύχια 214 με την αγορά τορπιλών βαρέος τύπου.

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόκτηση τεσσάρων ελικοπτέρων πολλαπλών αποστολών ΜΗ-60R (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάνου Χαραλαμπάκη για «ΤΑ ΝΕΑ», το «Πεντάγωνο» τα θεωρεί τα συγκεκριμένα ελικόπτερα ως F-35 του Ναυτικού, με δυνατότητες να σκανάρουν περιοχές από απόσταση δεκάδων μιλίων), αλλά και UAV’s Ηeron από το Ισραήλ.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που επικαλείται η εφημερίδα, επιβεβαιώνουν εν τω μεταξύ ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι συζητήσεις με τη Γαλλία για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών 18 μαχητικών Rafale, όπως και οι διαπραγματεύσεις για την αγορά δύο φρεγατών Belharra. Η αγορά των γαλλικών φρεγατών φέρεται να είχε «παγώσει» στα τέλη του περασμένου Ιουλίου (κυρίως λόγω υψηλού κόστους), τώρα όμως, σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η τιμή για τις δύο φρεγάτες είναι κάτω από δύο δισ. ευρώ.

Παράλληλα εξετάζονται περιπτώσεις αγοράς φρεγατών και από ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία (στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με άλλες έξι φρεγάτες).

Τέλος όπως προαναφέρθηκε, προγραμματίζεται η ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με προσλήψεις, 6.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) το 2021 και  προοπτική να προσλαμβάνεται ικανός αριθμός οπλιτών σε ετήσια βάση.

Πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανή αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...