231
«Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και στο χιλιοστό του εθνικού εδάφους», διεμήνυσε ο υφυπουργός Αμυνας | ΙΝΤΙΜΕnews

Αλκιβιάδης Στεφανής: Τούρκος δεν πάτησε ελληνικό έδαφος στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 11:58
«Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και στο χιλιοστό του εθνικού εδάφους», διεμήνυσε ο υφυπουργός Αμυνας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αλκιβιάδης Στεφανής: Τούρκος δεν πάτησε ελληνικό έδαφος στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 11:58

«Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ σε ελληνικό έδαφος», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις πληροφορίες περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τούρκους στρατιώτες.

Ο υφυπουργός Αμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα, υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία αντέδρασε στο έδαφός της και όχι σε ελληνικό έδαφος, ουδέποτε μπήκαν σε ελληνικό έδαφος».

Ο κ. Στεφανής δεν άφησε επίσης ασχολίαστες τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ περί «ελληνικών προκλήσεων στο Αιγαίο».

«Οσα είπε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Ακάρ είναι τμήμα ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τους γύρω τους, καθώς και ιδίως το εσωτερικό της. Θεωρεί ότι μπορεί να μας πιέσει. Δεν μπορεί. Καθημερινά αξιολογούμε πάρα πολλά στοιχεία και πράττουμε αναλόγως τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο υφυπουργός Αμυνας αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο αξιόμαχο και το φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στελέχη των ΕΔ, είπε, «δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για την υπεράσπιση του ελληνικού εδάφους και πολλές φορές δίνουν και την ίδια τους της ζωή. Δεν πρέπει να αφήνεται η παραμικρή υπόνοια ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ποιος αμφισβητεί το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν υπερασπίστηκαν τα σύνορα;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και στο χιλιοστό του εθνικού εδάφους», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Στεφανής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News