414
O σύμβουλος του Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Κασίν, στο παραλήρημά του σε εθνικό μάλιστα δίκτυο | Τwitter

Κλίμα Αττίλα στην Τουρκία: Βλέπουν τώρα δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
O σύμβουλος του Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Κασίν, στο παραλήρημά του σε εθνικό μάλιστα δίκτυο
|Τwitter

Κλίμα Αττίλα στην Τουρκία: Βλέπουν τώρα δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21

Αφού πρώτα «βάφτισαν» (με επίσημη μάλιστα ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ)  απόβαση του Ελληνικού Στρατού την αλλαγή της Εθνοφρουράς στο Καστελόριζο, οι Τούρκοι είδαν τώρα ακόμα και δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης της Αγκυρας στα Δωδεκάνησα.

«Οχημα» μετάδοσης των «ευσεβών πόθων» του καθεστώτος Ερντογάν και πάλι η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία με πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», φτιάχνει κλίμα Αττίλα, υποστηρίζοντας ότι «η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας».

Η απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς ωστόσο, έχει δοθεί εδώ και καιρό από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας:  «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται», ξεκαθάρισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μόλις είδε τη φωτογραφία (πάνω) από τον καταπέλτη του πλοίου με τους άνδρες της Εθνοφρουράς στο Καστελόριζο, ο  εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, έφθασε στο σημείο να μιλά για «στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελόριζο», ενώ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο  για «πράξη πειρατείας» από τους Ελληνες, προειδοποιώντας, με ικανή δόση έπαρσης, πως είναι «ηλιθιότητα να τείνεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας».

Από κοντά και ο σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μεσούτ Χακί Κασίν, ο οποίος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ηaber, αποκάλεσε νάνους τους Ελληνες που τολμούν να ορθώσουν ανάστημα στο «μεγαλείο» της Τουρκίας του Ερντογάν (που κατά δήλωσή του φτιάχνει αεροπλανοφόρα, ελικοπεροφόρα και θα πάει μέχρι και στο Διάστημα)!

«Η Ελλάδα λέει ότι έχει ένα νησί (την Λιλιπούτ) για νάνους. Σε αυτό το νησί των νάνων, ισχυρίζεται ότι θα νικήσει τον γίγαντα Γκιούλιβερ με τους μικρούληδες κατοίκους της Λιλιπούτ. Ο Γκιούλιβερ είναι η Τουρκία και λέω στους Έλληνες: Είστε νάνοι! Ελληνες να πάτε να ψαρέψετε Κυπρίνους», αναφώνησε, λέγοντας ότι οι έλληνες στρατιώτες θα πεθάνουν της πείνας στο Καστελόριζο αφού όλες οι προμήθειες έρχονται στο νησί από την Τουρκία.

Σχολιάζοντας το παραλήρημα Κασίν, ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία, τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Στην Τουρκία ο πρόεδρος  Ερντογάν φυλάκισε 179 δημοσιογράφους και έκλεισε 180 μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε ο τρελός βοηθός του (ο Κασίν) να πετάει τέτοια σκουπίδια σε εθνικό δίκτυο».

Την Τρίτη τον κύκλο των απειλητικών δηλώσεων για το Καστελόριζο έκλεισε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας πως «αν ο εξοπλισμός του νησιού ξεπεράσει όσα έχουν οριστεί από τις συνθήκες, η Ελλάδα θα χάσει».

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Τσαβούσογλου επανέφερε πάντως και τα περί διαλόγου: «Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου, τότε είναι και η Τουρκία», είπε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...