977
Η Κορίν Σουμάχερ παρακολουθεί τα δοκιμαστικά του γιου της με την Ferrari |

Ενας Σουμάχερ ξανά στο κόκπιτ της Ferrari

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 13:05
Η Κορίν Σουμάχερ παρακολουθεί τα δοκιμαστικά του γιου της με την Ferrari
|

Ενας Σουμάχερ ξανά στο κόκπιτ της Ferrari

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 13:05

Ήταν Δεκέμβριος του 2006 όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ ανακοίνωνε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, όντας στην κορυφή της Φόρμουλα 1 και με επτά τίτλους στο παλμαρέ του.

Δεκατρία χρόνια μετά, ένας άλλος Σουμάχερ, ο γιος του, Μικ, έκανε το ντεμπούτο με το μονοθέσιο της Ferrari -έστω και όχι σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο 20χρονος οδηγός ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν, ως μέλος της «κόκκινης» Ακαδημίας Οδηγών, ενώ την Τετάρτη μεταπήδησε στο μονοθέσιο της Alfa Romeo.

Φυσικά, η στιγμή που πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία ήταν αυτή με τον (σχεδόν ίδιο εμφανισιακά με τον πατέρα του) Σουμάχερ μέσα στο κόκπιτ της .

Ο μικρός Σουμάχερ διάλεξε ένα κιτρινοπράσινο κράνος που έμοιαζε πολύ πολύ σε αυτό που φορούσε ο θείος του, Ραλφ, και στη συνέχεια πραγματοποίησε 56 γύρους μέσα σε μια αγωνιστική SF90 με τον αριθμό 29.

O Μικ μέσα στο κόκπιτ της Ferrari

«Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, όλοι στην scuderia με γνωρίζουν από μικρό παιδί», έσπευσε με την σειρά του να δηλώσει ο 20χρονος, προσθέτοντας με εμφανή συγκίνηση πως «δίχως τον πατέρα μου, δεν θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή».

Τα δοκιμαστικά παρακολούθησε ασφαλώς και η περήφανη μαμά Κορίν, η οποία και στήριξε έμπρακτα το μεγάλο βήμα του γιου της στον ίδιο χώρο όπου μεσουράνησε για μια δεκαετία ο πατέρας του.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μιλάει στον Μικ (αριστερά) και στην φανερά περήφανη μητέρα του, Κορίν (τρίτη από αριστερά, με το ροζ)

Ο Μικ κατέκτησε τον προηγούμενο Οκτώβριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, ενώ από εφέτος συμμετέχει στην Formula 2.

«Είναι παραπάνω από προφανές ότι η Ferrari έχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου από τη στιγμή που γεννήθηκα αλλά και στις καρδιές της οικογένειάς μας, γι ‘αυτό και είμαι ευτυχής σε προσωπικό επίπεδο για αυτήν την ευκαιρία», καταλήγει ο Μικ Σουμάχερ.

Ο 20χρονος Μικ

Το ντεμπούτο του τζούνιορ δεν πέρασε απαρατήρητο από έναν θρυλικό οδηγό της F1, τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 20χρονο πιλότο τονίζοντας πως πρέπει να παίρνει μέρος στα δοκιμαστικά των ομάδων της F1.

«Είναι πάντα καλύτερα να ξεκινάς [δοκιμαστικά] όσο νωρίτερα [ηλικιακά] μπορείς. Φέτος είναι στην F2 και χρειάζεται συγκέντρωση από αυτόν προκειμένου να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα. Και αν τα πάει καλά, τότε μια ομάδα της F1 θα τον επιλέξει για την επόμενη σεζόν», είπε.

Την ιδιαίτερη περίσταση τίμησε και ο επίσημος λογαριασμός της F1 στο Instagram, που ανέβασε ένα συγκινητικό ποστ με το ντεμπούτο πατέρα και γιου Σουμάχερ, με απόσταση 24 ετών:

Από την Μαγιόρκα παρακολουθεί τον κανακάρη του ο Σουμάχερ

Με την σειρά του, ο πατέρας Σουμάχερ παρακολουθεί την πρόοδο του γιου του από την ολοκαίνουργια οικογενειακή βίλα στη Μαγιόρκα, αξίας 30 εκατ. ευρώ, όπου συνεχίζει την αποκατάσταση της υγείας του εδώ και λίγους μήνες, έξι ακριβώς χρόνια μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, μετά από ατύχημα με το σκι, τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 έχει πλέον βγει από το νοσοκομείο, αφού πρώτα έκανε τα πρώτα του βήματα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ λαμβάνει φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σπίτι του από κορυφαίους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο Σουμάχερ περιορίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι για την ώρα, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση υγείας του δεν έχουν διαρρεύσει.

Τον Ιανουάριο ο «Σούμι» γιόρτασε τα 50ά γενέθλιά του, ενώ η οικογένεια προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση μέσω του Instagram: «Παρακαλούμε, ελπίζουμε να καταλαβαίνετε πως ακολουθούμε τις επιθυμίες του και διατηρούμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως η υγεία, πάντα ιδιωτικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...