150
| INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 09:12
|INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 09:12

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι επίσημες ανακοινώσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Βάσει όσων αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού, οι εμβολιασμοί με τη λεγόμενη «αναμνηστική» δόση θα ξεκινήσουν άμεσα, ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 αφορά άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή: με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού, καρκινοπαθείς – υπό χημειοθεραπεία, νεφροπαθείς, ενώ εξετάζεται και η χορήγησή της σε ηλικιωμένους και υγειονομικούς.

Οπως αναφέρθηκε στο δελτίο του ΣΚΑΪ, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν αναπτύσσουν καλή ανοσοαπόκριση, με αυτή να αγγίζει το 35%. Με την τρίτη δόση, οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στη χορήγηση της δεύτερης και της τρίτης δόσης είναι 28 ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...