339
Η παραλία του Ρεθύμνου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Βράζει» από κορονοϊό η Κρήτη – Σε μίνι lockdown και το Ρέθυμνο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 09:09
Η παραλία του Ρεθύμνου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Βράζει» από κορονοϊό η Κρήτη – Σε μίνι lockdown και το Ρέθυμνο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 09:09

Είναι τόσο ανησυχητική η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού στην Κρήτη –με τα νοσοκομεία να είναι ήδη στα όριά τους και τα νέα περιστατικά μολύνσεων να μετριούνται καθημερινά κατά εκατοντάδες– που η Πολιτική Προστασία παρέτεινε έως τουλάχιστον την Τετάρτη 25 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα σε Χανιά και Ηράκλειο για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ παράλληλα τέθηκε στο «κόκκινο» και το Ρέθυμνο.

Ουσιαστικά, μόνο ο νομός Λασιθίου έχει προς το παρόν γλιτώσει από τα μέτρα που είναι: απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00 και απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος, πάντως, είναι πως στο Ηράκλειο και μολονότι τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα είναι σε ισχύ εδώ και μία εβδομάδα, καταγράφηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 222 νέα περιστατικά μολύνσεων (άλλα 142 στα Χανιά και 86 στο Ρέθυμνο, ενώ στον νομό Λασιθίου μετρήθηκαν 20). Από τις 10 Αυγούστου στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.700 κρούσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αποφασίστηκαν σε ισχύ τέθηκαν για το Ρέθυμνο και παραμένουν για τα Χανιά και το Ηράκλειο τα εξής μέτρα:

• Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

• Η απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...