225
Οι δυο ελέφαντες που διασώθηκαν από τα νερά του καταρράκτη Haew Narok | Screenshot/Youtube

Εξι ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ένα ελεφαντάκι

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 11:03
Οι δυο ελέφαντες που διασώθηκαν από τα νερά του καταρράκτη Haew Narok
|Screenshot/Youtube

Εξι ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ένα ελεφαντάκι

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 11:03

Έξι άγριοι ελέφαντες πνίγηκαν, όταν γλίστρησαν από έναν καταρράκτη στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, στην προσπάθεια τους να σώσουν ένα μικρό ελεφαντάκι, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές το Σάββατο.

Άλλοι δυο ελέφαντες διασώθηκαν, καθώς κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, ενώ προηγουμένως φέρονται να είχαν προσπαθήσει να σώσουν έναν από αυτούς που παρασύρθηκε από το ρεύμα.

Οι υπάλληλοι στο εθνικό πάρκο της περιοχής Κάο Γιάι ειδοποιήθηκαν να επέμβουν για τους ελέφαντες τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με δήλωση του ταϊλανδικού Υπουργείου Εθνικών Πάρκων.

Λίγες ώρες αργότερα βρήκαν τους έξι νεκρούς ελέφαντες στον πάτο του καταρράκτη Haew Narok.

Δύο από τους ελέφαντες, προφανώς, προσπάθησαν να σώσουν ένα από εκείνους που γλίστρησαν κι έπεσαν στο νερό, αλλά εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε βράχια και, έτσι, σώθηκαν από τον πνιγμό.

Εκπρόσωπος του τμήματος πάρκων της αρμόδιας υπηρεσίας της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφής η αιτία που προκάλεσε το ατύχημα. “Κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την πραγματική αιτία του γιατί έπεσαν, αλλά υπήρχε έντονη βροχή εκεί χθες το βράδυ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι γνωστός για την επικινδυνότητά του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό.

Το 1992, οκτώ ελέφαντες σκοτώθηκαν από πτώση στο σημείο που είναι γνωστό ως «Η Άβυσσος της Κόλασης».

Οι ελέφαντες αποτελούν το εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης και ζουν σε άγρια ​​κατάσταση σε διάφορα μέρη της χώρας, αλλά ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε λίγες μόνο χιλιάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...