216
Καταστροφική η απώλεια 50 εκατ. μουσικών αρχείων για το MySpace, ακόμα και αν λίγοι πια το χρησιμοποιούν |

Εκατομμύρια μουσικά αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες χάθηκαν για πάντα από το MySpace

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 16:34
Καταστροφική η απώλεια 50 εκατ. μουσικών αρχείων για το MySpace, ακόμα και αν λίγοι πια το χρησιμοποιούν
|

Εκατομμύρια μουσικά αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες χάθηκαν για πάντα από το MySpace

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 16:34

Απίστευτη αποκάλυψη έκανε το MySpace, ένα από τα πρώτα και δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εποχή πριν την κυριαρχία του Facebook: Εχασε «κατά λάθος» αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών 12 χρόνων!

Η τεράστια απώλεια συνέβη κατά τη μεταφορά των δεδομένων ενός κεντρικού υπολογιστή-εξυπηρετητή (server), με συνέπεια όλα τα αρχεία που είχαν «ανεβάσει» οι χρήστες έως πριν περίπου τρία χρόνια να χαθούν και μάλλον να μην ξαναγίνουν ποτέ διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μία εκτίμηση, χάθηκαν περίπου 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες. Ορισμένοι καχύποπτοι εξέφρασαν αμφιβολία κατά πόσο επρόκειτο για «λάθος» ή απλώς οι υπεύθυνοι δεν ήθελαν πια να πληρώνουν για τη φιλοξενία 50 εκατομμυρίων παλιών MP3.

Το MySpace, που ζήτησε συγγνώμη για την απώλεια, σύμφωνα με το BBC, είχε ιδρυθεί το 2003 και το 2006 είχε προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι το δημοφιλέστερο site στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τη μηχανή αναζήτησης της Google. Το δυνατό «χαρτί» του ήταν ότι αποτελούσε την κατ’ εξοχήν πλατφόρμα για το «ανέβασμα» και την προβολή νέας μουσικής, βοηθώντας στην ανάδειξη αρκετών νέων μουσικών όπως των Arctic Monkeys.

Το 2005, το MySpace εξαγοράσθηκε από τη NewsCorp αντί 580 εκατ. δολαρίων και το 2011 πουλήθηκε στη διαφημιστική εταιρεία Specific Media έναντι μόλις 35 εκατ. δολαρίων. Αν και οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει πια, μερικοί χρήστες το χρησιμοποιούσαν ακόμη ως ψηφιακό αρχείο μουσικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...