614
O Ανταμ Ντράιβερ δίνει μία εξαιρετικά συγκινητική ερμηνεία στην «Ιστορία Γάμου» | Netflix

Είναι ο Ανταμ Ντράιβερ «ηθοποιός της χρονιάς»;

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2019, 08:50
O Ανταμ Ντράιβερ δίνει μία εξαιρετικά συγκινητική ερμηνεία στην «Ιστορία Γάμου»
|Netflix

Είναι ο Ανταμ Ντράιβερ «ηθοποιός της χρονιάς»;

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2019, 08:50

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Ανταμ Ντράιβερ είναι ο ηθοποιός της χρονιάς. Ο πρώην πεζοναύτης που έκανε το ντεμπούτο του μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Girls», πρωταγωνιστεί σε τρεις ταινίες που προβάλλονται αυτήν την περίοδο στους κινηματογράφους: στο «Marriage Story» στο «Star Wars: The Rise of Skywalker» και στο «The Report».

Πέρα από τους θαυμαστές του, τον λατρεύουν επίσης και οι σκηνοθέτες, εκτιμώντας ιδιαίτερα την ικανότητα να προσαρμόζεται τέλεια σε οποιονδήποτε ρόλο. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες η Αν Χέλεν Πίτερσεν του BuzzFeed υποστήριξε πως ενδέχεται να είναι ο «κατεξοχήν» ηθοποιός της γενιάς του. Αμέσως μετά, ωστόσο, ο 36χρονος αμερικανός εναλλακτικός και ταλαντούχος σταρ του Χόλιγουντ, πρωταγωνίστησε στον  πρώτο του καβγά, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε για το «Marriage Story» στην Τέρι Γκρος, παρουσιάστρια της γνωστής και υψηλής ακροαματικότητας ραδιοφωνικής εκπομπής «Fresh Air» του εθνικού δικτύου NPR, ο Ντράιβερ σηκώθηκε κι έφυγε τρέχοντας από το στούντιο, όταν άρχισε να παίζει ένα κλιπ από την ταινία, παρότι ο ηθοποιός είχε δηλώσει πως δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ακούσουν το συγκεκριμένο απόσπασμα στο οποίο ερμηνεύει το τραγούδι «Being Alive» από το μιούζικαλ «Company».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έφυγε», δήλωσε στη συνέχεια ο Ντάνι Μίλερ, παραγωγός της εκπομπής. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στην ίδια εκπομπή το 2015 ο Ντράιβερ είχε εξηγήσει πως απεχθάνεται να βλέπει τις ερμηνείες του επειδή διακρίνει τα λάθη του και δεν μπορεί να τα αλλάξει.

Αλλωστε είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως ο Ντράιβερ δεν αντέχει – σε σημείο βαθιάς δυσφορίας και πανικού – ούτε να βλέπει ούτε να ακούει τον εαυτό σε κάποια σκηνή από τις ταινίες του, με τον Μάικλ Σούλμαν του New Yorker να κάνει λόγο για κλινική φοβία. Ο ίδιος ο ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει πως κατά τη διάρκεια μιας πρεμιέρας του «Star Wars: The Force Awakens» κάποια στιγμή άρχισε να ζαλίζεται και είχε τάση για εμετό ενώ μια άλλη φορά κατάφερε να κρυφτεί στα παρασκήνια ώστε να μην παρακολουθήσει μια προβολή του «BlacKkKlansman» (Η Παρείσφρηση), της τελευταία ταινίας του Σπάικ Λι με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Ως Κάιλο Ρεν στην ταινία «Star Wars: Skywalker»

Οπως αναμενόταν, η πρόσφατη αποχώρησή του προκάλεσε ντόρο στο Διαδίκτυο. Ο διάσημος «gossip blogger» Πέρεζ Χίλτον δήλωσε χαρακτηριστικά «μα πόσο ντίβα…», ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως οι συνεντεύξεις αποτελούν μέρος της δουλειάς των ηθοποιών οι οποίοι φυσικά και δεν έχουν το δικαίωμα να περιορίζουν εκ των προτέρων τους δημοσιογράφους.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Ντράιβερ ξεχωρίζει σίγουρα η Μόνικα Λιουίνσκι. «Μπράβο στον Ανταμ Ντράιβερ, Και εγώ αποχώρησα από την ίδια εκπομπή πριν από 20 χρόνια, το ίδιο συνέβη και πέρυσι σε μια άλλη συνέντευξη. Το να προσέχουμε τον εαυτό μας είναι πάντα μια αποδεκτή επιλογή. Ειδικά εάν όποιος παίρνει τη συνέντευξη παραβιάζει μια συμφωνία», ανέφερε στο Twitter η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου που είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή του Μπιλ Κλίντον το 1998. «Ο Ανταμ Ντράιβερ αρνήθηκε ευγενικά να ακούσει τον εαυτό του κατά την τελευταία του συνέντευξη με την Τέρι Γκρος λόγω άγχους το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη αναπηρία», σημείωσε από την πλευρά της η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Σαρλότ Κλάιμερ.

Μαζί με τη Λένα Ντάναμ στη σειρά που τον έκανε διάσημο, «Girls»

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ανταμ Ντράιβερ δεν είναι ο μοναδικός που δεν αντέχει ούτε να ακούει ούτε να βλέπει τον εαυτό του επί το έργον. Καθόλου άνετα, τόσο πολύ ώστε να το αποφεύγουν με κάθε τρόπο, δεν αισθάνονται επίσης η Μάγκι Σμιθ, η Τζούλιαν Μουρ και η Αντελίνα Τζολί, ο Τζόνι Ντεπ και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...