840
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανάμεσα στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους. Δεν τον λες εύκολα φαλλοκράτη ή ελαφρώς σκεπτόμενοτδΕ | MichelleObama / Facebook

Καημένε Μπαράκ, τι σου έμελλε να πάθεις!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 09:15
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανάμεσα στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους. Δεν τον λες εύκολα φαλλοκράτη ή ελαφρώς σκεπτόμενοτδΕ
|MichelleObama / Facebook

Καημένε Μπαράκ, τι σου έμελλε να πάθεις!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 09:15

Δεν είναι μόνο ότι χαρακτήρισε «εξαιρετικά άχρηστες», τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα η αρθρογράφος του Guardian Αργουα Μαντάουι. Αλλά επεχείρησε να «μπει» με μένος σε ένα κυκεώνα ανούσιας επιχειρηματολογίας για να το αποδείξει. Τι ακριβώς και γιατί, δεν καταλάβαμε.

Το πρώτο που κάνει η αρθρογράφος είναι να «απαντά» στον Ομπάμα σαν να είναι ο κυρίαρχος του πλανήτη και να έχει κάνει ανακριβείς δηλώσεις, οι οποίες προσβάλλουν και υποτιμούν με τον χειρότερο τρόπο το γυναικείο φύλο.

Σε άρθρο της επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η φαινομενικώς υποστηρικτική δήλωση του τέως προέδρου των ΗΠΑ για τις γυναίκες, έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή έρχεται να ενισχύσει τους μύθους για την ανισότητα των δύο φύλων.

Και τι είπε δηλαδή ο Ομπάμα; Οτι ο κόσμος θα γινόταν καλύτερος, αν για δύο χρόνια τον κυβερνούσαν γυναίκες. Τι πιο όμορφο, πιο γλυκό και πιο υποστηρικτικό για τις γυναίκες, σε έναν κόσμο όπου, στις πολιτικές ηγεσίες, η ποσόστωση είναι παγκοσμίως συντριπτική υπέρ των ανδρών.

«Κατά» θέλει, «κατά» να γράψει. Ελευθερία του Τύπου έχουν στη Βρετανία του Μπόρις. Τόσο μεγάλη όμως, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει τα όρια του βερμπαλισμού.

Και τι πέτυχε τελικά η Αργουα Μαντάουι; Ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγόρησε τον Ομπάμα. Αφού έδωσε αρκετά παραδείγματα, από τους χώρους της πολιτικής, του αθλητισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέλοντας να αποδείξει ότι οι γυναίκες όταν προσπαθούν, τα καταφέρνουν, δεν κατάφερε τίποτα. «Προβολές» που λένε και οι ψυχολόγοι.

Δείτε πώς επιχειρηματολόγησε:

Γιατί οι γυναίκες υποψήφιες ήταν οι μόνες που ζητούσαν συγγνώμη στο debate των Δημοκρατικών;

Το πρόσφατο debate του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε και στο Cosmopolitan: οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να επιλέξουν εάν θα ζητήσουν συγγνώμη από τους πολιτικούς τους αντιπάλους ή αν θα τους προσφέρουν κάποιο δώρο. Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και η μετριοπαθής γερουσιαστής από τη Μινεσότα Εϊμι Κλόμπουτσαρ επέλεξαν αμφότερες τη συγγνώμη. Η πρώτη επειδή «νευρίασε» και η δεύτερη επειδή ήταν «ωμά ειλικρινής». Οι άνδρες από την πλευρά τους, είπαν ότι επιλέγουν να δώσουν δώρο τα… βιβλία που έχουν γράψει οι ίδιοι ή ότι θα ήταν «δώρο για την Αμερική» να νικήσουν στις εκλογές τον Τραμπ. Μου προκαλεί κατάθλιψη το ότι ανεξάρτητα από το πόσα έχουν προσφέρει οι γυναίκες, εξακολουθούν να αισθάνονται ότι πρέπει να απολογηθούν για το πάθος τους και για το ότι εκφράζουν τη γνώμη τους. Και είναι τρομακτικό ότι τόσοι πολλοί άνδρες στην εξουσία, μοιάζουν να σκέφτονται ότι δεν χρειάζεται ποτέ να απολογηθούν.

H Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θα έπρεπε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια

Η Fifa θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα των γυναικών να διεξάγεται πιο συχνά, δηλαδή ανά δύο και όχι ανά τέσσερα χρόνια. Ακριβώς δηλαδή με τη συχνότητα που γίνεται και το πρωτάθλημα των ανδρών. Επίσης, μισθοί και αμοιβές για άνδρες και γυναίκες ποδοσφαιριστές δεν είναι σε καμία περίπτωση οι ίδιοι. Στο πιο πρόσφατο Μουντιάλ οι άντρες πήραν 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι γυναίκες μόλις 30. Κάτι που δείχνει ότι η Fifa απαιτεί από τις γυναίκες να δουλεύουν πιο σκληρά και να παίρνουν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες.

Η Φάλον Σέροκ έγραψε Ιστορία στα… βελάκια

Ηταν μόλις η δεύτερη χρονιά που επετράπη σε γυναίκες να αγωνιστούν κόντρα σε άντρες συναθλητές τους. Ακόμη και αν αυτό το άθλημα ήταν τα βελάκια, η νεαρή Φάλον Σέροκ κατάφερε να νικήσει τους άνδρες αντιπάλους της και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Βελάκια (PDC). «Οι γυναίκες στις ΗΠΑ μπορούν να νικήσουν τους άνδρες, απλώς χρειαζόμαστε περισσότερες ευκαιρίες για να το αποδείξουμε», δήλωσε η 25χρονη σε συνέντευξή της.

H Φάλον Σέροκ κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Βελάκια
Η Μπιγιονσέ λανσάρει σειρά μόδας  «ουδέτερου φύλου»

Σε συνεργασία με την Adidas, η λατίνα περφόρμερ Μπιγιονσέ αναμένεται τον Ιανουάριο να κυκλοφορήσει μία νέα σειρά ρούχων που σήμερα πια ονομάζονται «ουδέτερου φύλου». Η μόδα unisex γνωρίζει τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια, όσο δηλαδή περισσότερο «θολά» γίνονται τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν το κάθε φύλο, τόσο περισσότερα ρούχα αυτού του τύπου πωλούνται και φοριούνται.

Οι γυναίκες δεν είναι καλές στην αυτοπροβολή τους σε σχέση με τους άνδρες

Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αυτοπροβολή μεταξύ των δύο φύλων ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν οι άνδρες. Σε πρόσφατη μελέτη, άνδρες βαθμολόγησαν την απόδοσή τους 33% υψηλότερα από τις γυναίκες, οι οποίες τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν την ίδια απόδοση.

Σύμβολο του #MeToo στην Ιαπωνία κέρδισε δικαστήριο για τον βιασμό της

Η γιαπωνέζα δημοσιογράφος Σιόρι Ιτο κέρδισε το δικαστήριο εναντίον του πρώην ρεπόρτερ Νοριγιούκι Γιαμαγκούτσι, τον οποίο είχε κατηγορήσει για βιασμό. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε τον ενθουσιασμό ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών, σε μια χώρα όπου τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων συνήθως παραμένουν σιωπηλά.

Η Σιόρι Ιτο με πανό που γράφει «Νίκη» έξω από δικαστήριο του Τόκιο μετά την ετυμηγορία (Kyodo/via REUTERS)
O Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δέχεται και νέα αγωγή

Ένα πρώην μοντέλο από την Πολωνία, η 33χρονη σήμερα Κάτζα Σοκόλα, αποφάσισε να καταθέσει τη δική της αγωγή και να μοιραστεί την ιστορία του βιασμού της όταν ήταν 16 χρόνων από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...