231
Ο Ρουπακιάς τον Ιούλιο του 2019, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής | © Intime p.a.

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλείται ο Ρουπακιάς για να «σπάσει» τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 16:26
Ο Ρουπακιάς τον Ιούλιο του 2019, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής
|© Intime p.a.

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλείται ο Ρουπακιάς για να «σπάσει» τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 16:26

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν στο Εφετείο για να ακούσει την ετυμηγορία. Οπως και οι άλλοι χρυσαυγίτες της –και με τη βούλα της Δικαιοσύνης– εγκληματικής οργάνωσης, που προτίμησαν να περιφρονήσουν τους δικαστές. Ομως μετά, μέσω του δικηγόρου του, επικαλέστηκε ειλικρινή μεταμέλεια για τον φόνο του Παύλου Φύσσα, σε μια προφανή προσπάθεια να «σπάσει» τα ισόβια.

Η υπεράσπιση του Ρουπακιά ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστούν αρκετά ελαφρυντικά, μεταξύ αυτών το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης, αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γιώργος Ρουπακιάς, λέει, “έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου”», είπε ο δικηγόρος του και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του «επί τεσσεράμισι χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».

Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε» από τα μέσα ενημέρωσης και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε ότι πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία», εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Ακόμα, από τον κατηγορούμενο πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο διέκοψε ώστε μετά να συνεχίσουν οι συνήγοροι των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που αντιμετωπίζουν και τις βαρύτερες κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...