268
Δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα η ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής | Nikos Libertas / SOOC

Μάγδα Φύσσα: Παύλο, γιε μου, τα κατάφερες!

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 12:17
Δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα η ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής
| Nikos Libertas / SOOC

Μάγδα Φύσσα: Παύλο, γιε μου, τα κατάφερες!

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 12:17

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη  Χρυσή Αυγή και τα πολιτικά στελέχη της (πρώην και νυν) ο κόσμος, τόσο στο ακροατήριο όσο και έξω από το Εφετείο, ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα τα βλέμματα στράφηκαν αμέσως πάνω στη Μάγδα Φύσσα, που αναφώνησε δικαιωμένη έπειτα από 7 και πλέον χρόνια αγώνα κατά των νεοναζιστών της ΧΑ:

«Ο Παύλος τα κατάφερε! Γιε μου»…

Η αδυσώπητη μάχη της μάνας του Παύλου Φύσσα με τους καταδικασμένους πια εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής –που δεν δίστασαν να τη λοιδορήσουν και να την εξυβρίσουν ξεδιάντροπα κατά τη διάρκεια της δίκης– είχε φθάσει πλέον στο τέλος της…

Στη δήλωσή της για την ετυμηγορία του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα τόνισε:

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος».

»Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας.

»Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα.

»Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας».

Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, δήλωσε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου: «Σε αυτή τη μακρόχρονη διαδικασία, όλοι ξέραμε ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Με τη σημερινή δικαστική απόφαση το μαθαίνει όλη η Ελλάδα».

Η συνάδελφός της, Ελευθερία Τομπατζόγλου, έκανε λόγο για δικαίωση για όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής με την ιστορική αυτή απόφαση και για μεγάλη νίκη που ανοίγει τον δρόμο για το ξερίζωμα της ναζιστικής ιδεολογίας από την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...