276
|

Προπηλακισμός Τσίπρα έξω από το Εφετείο – Εκαναν ομπρέλα για να τον προστατέψουν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 14:06

Προπηλακισμός Τσίπρα έξω από το Εφετείο – Εκαναν ομπρέλα για να τον προστατέψουν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 14:06

Στόχος επίθεσης με νερά και καφέδες, από νεαρούς που φέρεται να ανήκαν σε μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έγινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά  την παρουσία του έξω από το Εφετείο, μόλις λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Με το που αντιλήφθηκαν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν προς το μέρος του νερά και καφέδες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, επικράτησε ένταση με σπρωξίματα, αντεγκλήσεις και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθούν να προστατέψουν τον κ. Τσίπρα (σε κάποια στιγμή άνοιξε μέχρι και ομπρέλα για να μη βρέχεται).

Χάρη στην παρέμβαση της συνοδείας του, ο Αλέξης Τσίπρας απομακρύνθηκε από το σημείο, με εμφανή τα ίχνη της επίθεσης στο πουκάμισό του.

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην Ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάνοντας ειδική αναφορά στη Μάγδα Φύσσα:

«Ολοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε τον βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Woensdag 7 oktober 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...