296
| INTIMEnews

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο Εφετείο ξανά ο Αναγνωστόπουλος – ελπίζει ακόμη να σπάσει τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 08:40
|INTIMEnews

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο Εφετείο ξανά ο Αναγνωστόπουλος – ελπίζει ακόμη να σπάσει τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 08:40

Ενώπιον των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί ξανά την Τρίτη ο καταδικασθείς δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που αναμένεται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η δίκη εκφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, διακόπηκε για σήμερα καθώς ο καταδικασμένος σε ισόβια και 11ετή κάθειρξη είχε αλλάξει συνήγορο και η νέα δικηγόρος είχε ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί. Ωστόσο η συνήγορος παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 34χρονος κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και τη θανάτωση του κουταβιού τους, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νέρα στις 11 Μαΐου 2021, θα προσέλθει την Τρίτη στο δικαστήριο με τον δικηγόρο που είχε από τη σύλληψή του (τον ίδιο δηλ.  που τον είχε εκπροσωπήσει και στην πρώτη δίκη).

Από τη διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, προσδοκά να σπάσει την πρωτόδικη ποινή και να φύγει από το Εφετείο χωρίς να έχει ακούσει και πάλι απόφαση για ισόβια κάθειρξη.

Στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος επιχείρησε να πείσει πως όλα όσα έγιναν στο σπίτι των Γλυκών Νερών, ήταν μία κακιά στιγμή, μία οδυνηρή παραφωνία στον γάμο του με την 20χρονη Βρετανή υπήκοο. Οι δικαστές του ΜΟΔ δεν δέχθηκαν τίποτε από όλα αυτά, κρίνοντας ότι το έγκλημα  ήταν σχεδιασμένο, οργανωμένο και εκτελεσμένο μεθοδικά από έναν δράστη που δεν λύγισε ούτε στιγμή.

Απέναντί του στο Εφετείο, οι  γονείς της 20χρονης Καρολάιν που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους, Ζητούν να μην αλλάξει η ποινή του ανθρώπου που σκότωσε την κόρη τους και μετά έκλαιγε στην αγκαλιά τους για τον χαμό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...