355
Η βέρα του Αχμέντ στα χέρια ενός διασώστη της μη κυβερνητικής οργάνωσης | Open Arms

Δύο βέρες θα επιστραφούν σε ζευγάρι που σώθηκε από ναυάγιο

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:20
Η βέρα του Αχμέντ στα χέρια ενός διασώστη της μη κυβερνητικής οργάνωσης
|Open Arms

Δύο βέρες θα επιστραφούν σε ζευγάρι που σώθηκε από ναυάγιο

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:20

Ο κόκκινος σάκος έπλεε για δύο ολόκληρες εβδομάδες στα νερά της κεντρικής Μεσογείου, κάπου ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία.

Κάποια στιγμή, ένα διασωστικό σκάφος τον πλησίασε και οι διασώστες τον περισυνέλεξαν και τον άνοιξαν. Τότε, ανάμεσα σε ρούχα και ένα σημείωμα γραμμένο στα Αραβικά, ανακάλυψαν και έναν μικρό θησαυρό: δύο γαμήλιες βέρες. Πάνω τους ήταν σκαλισμένες καρδιές και δύο ονόματα: Αχμέντ και Ντούντου.

Για του διασώστες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Open Arms», η οποία βοηθά στη διάσωση μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, η ανακάλυψη των δύο δαχτυλιδιών ήταν «μία γροθιά στο στομάχι». Αυτό δήλωσε ο Ρικάρντο Γκάτι, διευθυντής της οργάνωσης στην Ιταλία, μιλώντας τηλεφωνικά με την Ιζαμπέλα Κουάι των New York Times.

Όλοι στην αρχή είχαν πιστέψει πως οι κάτοχοί τους είχαν πνιγεί στο νερό. Μοίρασαν ωστόσο φωτογραφίες σε μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ιταλία και σύντομα οι έρευνες απέδωσαν καρπούς.

Οι ιδιοκτήτες των δαχτυλιδιών ήταν τελικά ένα νεαρό ζευγάρι από την Αλγερία που κατάφερε να περάσει τα παγωμένα νερά της Μεσογείου.

Ετσι, ο Αχμέντ και η Ντούντου θα πάρουν πίσω τον σάκο με τα υπάρχοντά τους που έχασαν στο ναυάγιο.

«Όταν άρχισα να μοιράζω τις φωτογραφίες, δεν πίστεψα ποτέ πως θα έβρισκα τον άνθρωπο στον οποίο ανήκαν οι βέρες», δήλωσε στο BBC ο Αχμάντ Αλ Ρουσάν, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ιταλία.

Ο Ρουσάν είναι μέλος της αποστολής που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ναυαγήσει. Αυτή τη φορά ήταν ένα ναυάγιο στη Λαμπεντούζα στις 21 Οκτωβρίου που έφερε στα χέρια του το γαμήλιο εύρημα.

Οπως έγινε γνωστό, το νεαρό ζευγάρι ζούσε στη Λιβύη, αναγκάστηκαν ωστόσο να φύγουν από την πατρίδα τους, καθώς οι συνθήκες γίνονταν ολοένα και πιο επικίνδυνες. Επλεαν για δύο ημέρες στη θάλασσα, όταν το σκάφος τους ναυάγησε, παρασύροντας στον θάνατο πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Τελικά, κάποιοι ψαράδες έσωσαν τον Αχμέντ και την Ντούντου και τους πήγαν σε κέντρο υποδοχής της Σικελίας. Εκεί είδαν τις φωτογραφίες που τράβηξε η μη κυβερνητική «Open Arms» και αναγνώρισαν τις βέρες τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...