239
Σπίτια απειλήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάρο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την πυρκαγιά στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 11:04
Σπίτια απειλήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάρο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την πυρκαγιά στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 11:04

Η ιστορία επαναλήφθηκε και στην Πάρο, όπου τη Δευτέρα, μια μεγάλη πυρκαγιά απείλησε σπίτια φτάνοντας μόλις λίγα μέτρα από τις αυλές τους: όλα άρχισαν από μερικά ξερά κλαδιά που κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να κάψουν την ώρα που στο νησί φυσούσε ισχυρός άνεμος…

Οι Αρχές συνέλαβαν δύο εργάτες συνεργείου στην περιοχή του Ελητα, οι οποίοι είχαν αναλάβει να καθαρίσουν τον χώρο και προσπάθησαν να κάψουν ξερά κλαδιά. Οπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του ισχυρού ανέμου, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Φαίνεται, δε, οι ίδιοι να υποστήριξαν ότι δεν προβληματίστηκαν, αφού εκεί γύρω δεν υπάρχει δάσος…

Το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά στην Πάρο, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δύο εργάτες –οι οποίοι αργότερα συνελήφθησαν– θέλησαν να κάψουν ξερά κλαδιά (fonitisparou.gr)

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας στον Ελητα, σε σημείο παράλληλο με τον δρόμο Παροικίας – Νάουσας, και επεκτάθηκε αρχικά κατά μήκος ρέματος της περιοχής που είναι γεμάτο εύφλεκτες καλαμιές, ενώ έφτασε μέχρι τον αντικρινό λόφο με το πευκοδάσος.

Για τουλάχιστον μία ώρα, το μέτωπο έμοιαζε ανεξέλεγκτο και οι φλόγες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της περιοχής. Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι του οικισμού Πυργάκι Παροικιάς κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την Παραλία Παροικιάς.

 

Αρχικά επενέβησαν χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής –με τη συνδρομή και της Νάξου που έστειλε ακτοπλοϊκώς δύο οχήματα– ενώ αργότερα κατέφθασαν από την Αθήνα δύο ελικόπτερα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...