209
Η δήμαρχος του Παρισού Αν Ινταλγκό | EPA/LUDOVIC MARIN

Η δήμαρχος σχεδιάζει να είναι δωρεάν όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 15:52
Η δήμαρχος του Παρισού Αν Ινταλγκό
|EPA/LUDOVIC MARIN

Η δήμαρχος σχεδιάζει να είναι δωρεάν όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 15:52

Η δήμαρχος η σοσιαλίστρια: και το όνομα αυτής, Αν Ινταλγκό. Ανακοίνωσε σχέδια για μια μελέτη που θα δρομολογήσει ο δήμος του Παρισιού, για το αν το ενδεχόμενο των μέσων μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, θα μπορούσε να μειώσει αισθητά την εντονότατη ατμοσφαιρική ρύπανση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η Ινταλγκό έκανε την απλή σκέψη ότι λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους σημαίνει αυτομάτως καθαρότερος αέρας σε μια μεγαλούπολη όπως το Παρίσι. Αν λοιπόν οι δημόσιες συγκοινωνίες ήταν δωρεάν, αυτό δεν θα έκανε πολλούς παριζιάνους να απαρνηθούν το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιούν συχνότερα το μετρό και το λεωφορείο;

«Ενας τέτοιος στόχος, προϋποθέτει να κάνουμε τα μέσα μεταφοράς πιο γοητευτικά στο επιβατικό κοινό» τονίζει η ίδια. Και συνεχίζει: «Για να βελτιώσουμε τις παριζιάνικες συγκοινωνίες, δεν πρέπει απλά να κάνουμε τα δρομολόγια πιο τακτικά και να αυξήσουμε τις ανέσεις, αλλά και να ξανασκεφτούμε το θέμα του εισιτηρίου».

Το timing των ανακοινώσεων της γαλλίδας δημάρχου, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σίγουρα μία τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε να αποσυμφορήσει και τη ρύπανση και το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Καθώς όμως το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να ισχύσει το 2019 και οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2020, σίγουρα η Ινταλγκό στοχεύει σε ικανοποιημένους ψηφοφόρους που θα την επανεκλέξουν, καθώς χάρη σε εκείνη, θα πηγαίνουν παντού στο Παρίσι δωρεάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...