494
Ελικόπτερο τύπου BELL 214 BI. παρόμοιο με αυτά που μας έρχονται από την Αυστραλία | mcdermottaviation.com

Δωρεά τεσσάρων πυροσβεστικών ελικοπτέρων από τη ΜYTILINEOS

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 19:27
Ελικόπτερο τύπου BELL 214 BI. παρόμοιο με αυτά που μας έρχονται από την Αυστραλία
|mcdermottaviation.com

Δωρεά τεσσάρων πυροσβεστικών ελικοπτέρων από τη ΜYTILINEOS

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 19:27

Η λύση στην πανευρωπαϊκή έλλειψη πτητικών μέσων πυρόσβεσης, εν μέσω μιας εθνικής κρίσης καταστροφικών πυρκαγιών, βρέθηκε εν μέρει στη μακρινή Αυστραλία – και χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, εν προκειμένω στη δραστηριοποίηση του Ομίλου Μytilineos.

O συγκεκριμένos όμιλος, αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος με τις πολλαπλές πυρκαγιές, ήρθε σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και αναζήτησε τρόπους να βοηθήσει με την απόκτηση για λογαριασμό της χώρας εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Αναζητήθηκαν με απίστευτη χρονική και επιχειρησιακή πίεση. Και βρέθηκαν τελικώς στην Αυστραλία που, έχοντας χειμώνα, δεν τα είχε τόσο ανάγκη.

Οπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση, «μετά από τιτάνιες προσπάθειες, ανευρέθησαν στην Αυστραλία τα πιο κατάλληλα για την περίπτωση και υψηλότερης ποιότητας ελικόπτερα BELL 214 BI της αμερικανικής εταιρείας Ericson Inc. πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές».

Τα ελικόπτερα αυτά (4 τον αριθμό) ταξιδεύουν προς τη χώρα μας και  θα παραμείνουν εδώ 60 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης τους, ώστε να βοηθήσουν να αποσοβηθεί ο κίνδυνος  αναζωπυρώσεων ή νέων πυρκαγιών. Το κόστος διάθεσης τους για το συγκεκριμένο διάστημα (€3,3 εκατ.) ανέλαβε πλήρως η MYTILINEOS. Λεπτομέρεια: Μεταφέρονται από την Αυστραλία αεροπορικώς, στην κοιλιά ενός γιγαντιαίου μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Antonov.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνει: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου και μια κίνηση που τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία Μυτιληναίος, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Τα νέα τέσσερα ελικόπτερα που προστίθενται στις δυνάμεις μας, έρχονται να συμπληρώσουν και τη συνδρομή που ήδη δέχεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα, οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

Ολόκληρη η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την προσφορά τους και την έμπρακτη συμβολή τους στο κρίσιμο έργο της αεροπυρόσβεσης».

Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των ελικοπτέρων στην Ελλάδα | EPA/ERIK S. LESSER

Από την πλευρά της η MYTILINEOS προσθέτει στην ανακοίνωσή της:

« Το κατά πόσον οι φωτιές που κατέκαψαν τη χώρα ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων  ελλείψεων και προβλημάτων του κρατικού μηχανισμού, ή μία επιπλέον απόδειξη των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα το πουν οι ειδικοί την επόμενη μέρα.  Η  MYTILINEOS έχει ήδη καταστεί η πρώτη ελληνική εταιρεία και από τις πρώτες βιομηχανίες στην Ευρώπη και τον κόσμο, που έθεσε σαφείς στόχους για ελαχιστοποίηση του ανθρακικού της αποτυπώματος, ενώ το σύνολο της στρατηγικής της διέπεται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

» Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις και κάθε φορά που η πατρίδα μας καλεί,  προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι,  με καίριο και αποτελεσματικό τρόπο. Δεσμευόμαστε ακόμα ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης των καμένων περιοχών και αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων.

» Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

» Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, στα σώματα ασφαλείας, στους εθελοντές και όλους όσους υπερέβησαν εαυτούς για να περιορίσουν τη μεγάλη καταστροφή στη χώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...