211
Η μικρή Κουέκ κατά τη γέννησή της | BBC

Το θαύμα της ζωής: Εξιτήριο πήρε βρέφος που είχε γεννηθεί μόλις 212 γραμμάρια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 15:37
Η μικρή Κουέκ κατά τη γέννησή της
|BBC

Το θαύμα της ζωής: Εξιτήριο πήρε βρέφος που είχε γεννηθεί μόλις 212 γραμμάρια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 15:37

Επειτα από νοσηλεία 13 μηνών σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ένα μωράκι που είχε γεννηθεί με βάρος μόλις 212 γραμμάρια βγήκε από το νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη.

Η μικρή Κουέκ Γιου Ξουάν είχε, όταν γεννήθηκε, ύψος 24 εκατοστά – το μισό από το φυσιολογικό για νεογέννητα. Ηταν μόλις 25 εβδομάδων (τέσσερις μήνες πριν από το κανονικό). Και ήταν το μωρό με το μικρότερο βάρος κατά τη γέννησή του που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η μητέρα της είχε γεννήσει την Κουέκ με καισαρική, αφού διαγνώστηκε με προεκλαμψία, μια επικίνδυνη κατάσταση για το βρέφος και την έγκυο. Το πρώτο της παιδί, ένα αγόρι, είχε γεννηθεί φυσιολογικά.

Λόγω του εξαιρετικά χαμηλού βάρους, το κοριτσάκι είχε πολύ λίγες ελπίδες να επιβιώσει. Χρειάστηκε εκτεταμένη μηχανική υποστήριξη και ποικίλες θεραπείες για να σταθεροποιηθεί, ανέφερε το BBC.

Επειτα από 13 μήνες, η μικρή με τους γονείς της είναι έτοιμη να πάει στο σπίτι | BBC

Σήμερα η Κουέκ ζυγίζει 6,3 κιλά. Πάσχει πάντως από χρόνια πνευμονοπάθεια και θα χρειαστεί βοήθεια για να αναπνέει σωστά στο σπίτι.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ένα κοριτσάκι από την Αϊόβα των ΗΠΑ που είχε γεννηθεί το 2018 με βάρος 245 γραμμ. Για λόγους που δεν είναι ακριβώς γνωστοί, τα εξαιρετικά λιποβαρή κορίτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από τα αγόρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...