440
O Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 21η Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων | YouTube/@PrimeMinisterGR

Μητσοτάκης: Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 13:17
O Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 21η Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
|YouTube/@PrimeMinisterGR

Μητσοτάκης: Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 13:17

«Γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας». Είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν την Πατρίδα «σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα», αλλά και σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας.

Η πατρίδα μας, σημειώνει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, υποδέχεται φέτος τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη παρά ποτέ. Με αναβαθμισμένη την αμυντική ασπίδα της, απλωμένο παντού το διπλωματικό δίκτυο των συμμαχιών της. Και την οικονομία της σε ανάπτυξη, να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, σε μία ακόμη κρίση από την οποία θα βγούμε νικητές.

Σε μια εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται Ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης,

«Σήμερα τιμούμε εκείνες και εκείνους που τιμούν το εθνόσημο σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα», υπογραμμίζει, και «απαντώντας με ετοιμότητα στην προκλητικότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή, γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Και βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας».

«Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας. Και, ταυτόχρονα, σημείο συνάντησης της εθνικής ενότητας και της εθνικής αποφασιστικότητας. Εύχομαι υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, με αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση. Ο λαός μας είναι υπερήφανος για αυτούς. Χρόνια πολλά!», καταλήγει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σακελλαροπούλου: Οι ΕΔ εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής ανεξαρτησίας μας και της ασφάλειας των συνόρων μας. Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους, δεν υπέκυψαν, όσο ισχυρός και αν ήταν ο εχθρός, και θυσίασαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Εχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας», δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία το πρωί της Δευτέρας συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...