286
Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων του Πρωθυπουργού | INTIMEnews

Δημοσκοπήσεις: Δεν σηκώνει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στις έρευνες φιλοκυβερνητικών μέσων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 08:24
Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων του Πρωθυπουργού
|INTIMEnews

Δημοσκοπήσεις: Δεν σηκώνει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στις έρευνες φιλοκυβερνητικών μέσων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 08:24

Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Είναι το ερώτημα που τίθεται σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις πολιτικών τις τελευταίες εβδομάδες. Την απάντηση όμως την έχει μόνο ο Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του. Από ό,τι φαίνεται όμως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Αλέξη Τσίπρα στα τέλη του τρέχοντος μήνα ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου.

Τα… μαντάτα πάντως των δημοσκοπήσεων μόνο θετικά δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνών κόμμα δείχνει αδύναμο να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ, ακόμα και βάσει των ευρημάτων ερευνών από φιλικά προς τη κυβέρνηση μέσα.

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά σε διψήφιο ποσοστό και μόνο στις δημοσκοπήσεις φιλοκυβερνητικών μέσων, όπως π.χ. του Κontra TV, εμφανίζεται μονοψήφιο (4,5%).

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε και ο Θωμάς Γεράκης, της εταιρείας Marc, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κοινός παρονομαστής όλων των δημοσκοπήσεων είναι το καθαρό και διαρκές προβάδισμα της ΝΔ, το ισχυρό πλεονέκτημα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες (παράσταση νίκης, επιθυμία νίκης, καταλληλότητα πρωθυπουργού), το σαφές πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτακη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα.

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι μπροστά από 6 έως 12 μονάδες ανάλογα την εταιρεία δημοσκοπήσεων. Και είναι σταθερά μπροστά εδώ και δυο χρόνια», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, Νίκος Μαραντζίδης, ενώ για τις πιθανότητες ανατροπής των δεδομένων είπε:

«Είναι αναστρέψιμο το να είναι συστηματικά μπροστά ένα κόμμα και μετά να χάσει; Φυσικά και είναι. Όμως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (πλην των εκλογών του 2000), ποτέ κόμμα που ήταν στις μετρήσεις δεύτερο δεν πέρασε πρώτο».

Στα κύρια χαρακτηριστικά των ερευνών, τέλος, η παγίωση του δικομματισμού και η εξαΰλωση των μικρών κομμάτων, με το πρώην συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ για παράδειγμα να βυθίζεται στην περιοχή κάτω της ποσοστιαίας μονάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...