579
«Beware! You are being Watched» μας λέει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη | INTIMEnews

Προσαγωγές στα Γιαννιτσά: Η Γεροβασίλη παραδέχεται παρακολουθήσεις πολιτών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 16:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/03/2019, 23:55
«Beware! You are being Watched» μας λέει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη
|INTIMEnews

Προσαγωγές στα Γιαννιτσά: Η Γεροβασίλη παραδέχεται παρακολουθήσεις πολιτών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 16:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/03/2019, 23:55

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, πήγε να δικαιολογήσει την εφαρμογή του δόγματος των προληπτικών προσαγωγών, πρόσφατα στα Γιαννιτσά, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, καθώς από τις εξηγήσεις που έδωσε, αυτό που προκύπτει δεν είναι άλλο από τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών μη «αρεστών» στην κυβέρνση (λόγω των τοποθετήσεών τους).

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η κυρία Γεροβασίλη μίλησε για άτομα που υποκινούν πράξεις βίας με αναρτήσεις τους στα social media.

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο, θα το βρείτε από μόνοι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι γίνονται παρακολουθήσεις πολιτών, πρόσθεσε για τα «εφόδια» που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.:

«Βεβαίως η ΕΛ.ΑΣ. έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση…..παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος…. Ένας από τους μηχανισμούς είναι η προληπτική προσαγωγή….πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς….».

«Δεν μιλάω», συνέχισε, «για τους συγκεκριμένους ανθρώπους (σ.σ. στα Γιαννιτσά) κατ’ ανάγκην, διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός, αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας,έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Η υπουργός επιβεβαίωσε εξάλλου πως «έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και συνεχίζονται και σήμερα», επιμένοντας ότι αποτελούν το βασικό μέτρο/μέσο για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη Δημοκρατία.

«Η προληπτική προσαγωγή», εξήγησε, «είναι θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα» αν και, όπως παραδέχθηκε, «κάπου μπορεί να ήταν υπερβάλλων ζήλος, κάπου μπορεί να ήταν λάθος».

Ερωτηθείσα ειδικά για την προσαγωγή ενός πατέρα στα Γιαννιτσά μπροστά στο παιδί του και παρά τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η κυρία  Γεροβασίλη αρκέστηκε να πει ότι «μπορεί να έγινε και αυτό και να είναι λάθος και θα το πω και εγώ λάθος».

Το βίντεο από το A.T. Γιαννιτσών

Τον γύρο του Διαδικτύου εν τω μεταξύ, κάνει βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα στο Α.Τ Γιαννιτσών. Στο βίντεο εμφανίζονται οι προσαχθέντες πριν από την ομιλία Κουβέλη να διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς που τους έχουν οδηγήσει στο Τμήμα.

«Προσαγωγές μισή ώρα πριν την ομιλία του Κουβέλη για να μην παίξουν οι κάμερες τα γιούχα . Πας για καφέ Κυριακή στα Γιαννιτσά και ξαφνικά βρίσκεσαι στο Α.Τ. Γιαννιτσών για εξακρίβωση τέτοια δημοκρατία ούτε στην χούντα … Δλδ. για να καταλάβετε όλοι πας για καφέ στην πόλη σου χωρίς να γνωρίζεις τι και πως απέναντι έχουν ομιλία η Τζάκρη ο Κουβέλης και άλλος ένας μανταρίνος που ούτε καν τους ξέρεις και έρχεται η Δίας και η ΟΠΚΕ και σε τραβάνε για εξακρίβωση εσένα και όσους είναι στα έξω καθιστικά του καφέ», είναι μία από τις περιγραφές που ακούγονται στο βίντεο (δείτε το κάτω).

Προσαγωγές μισή ώρα πριν την ομιλία του Κουβέλη για να μην παίξουν οι κάμερες τα γιούχα . Πας για καφέ Κυριακή στα Γιαννιτσά και ξαφνικά βρίσκεσαι στο Α.Τ. Γιαννιτσών για εξακρίβωση τέτοια δημοκρατία ούτε στην χούντα … Δλδ. για να καταλάβετε όλοι πας για καφέ στην πόλη σου χωρίς να γνωρίζεις τι και πως απέναντι έχουν ομιλία η Τζάκρη ο Κουβέλης και άλλος ένας μανταρίνος που ούτε καν τους ξέρεις και έρχεται η Δίας και η ΟΠΚΕ και σε τραβάνε για εξακρίβωση εσένα και όσους είναι στα έξω καθιστικά του καφέ …

Geplaatst door Σπυρίδων Γρηγοριάδης op Zondag 3 maart 2019

«Ποτέ δεν είπα “σας παρακολουθούμε όλους”»

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και αφού τον γύρο του Διαδικτύου είχαν κάνει διάφορες αναπαραγωγές της παραδοχής της κυρίας Γεροβασίλη, ακόμα και διαστρεβλωμένες, η υπ. Προστασίας του Πολίτη αναγκάστηκε να προβεί σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...