413
Φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς της «Μαύρης Δευτέρας» της 23ης Ιουλίου 2018 | INTIMEnews

Οργή για το Μάτι: «Μήπως πρέπει να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που τους ταλαιπωρήσαμε»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 07:54
Φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς της «Μαύρης Δευτέρας» της 23ης Ιουλίου 2018
|INTIMEnews

Οργή για το Μάτι: «Μήπως πρέπει να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που τους ταλαιπωρήσαμε»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 07:54

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι. «Κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει», σχολιάζουν για την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε κατά των υπευθύνων της φονικής καταστροφής. Την αγανάκτησή τους επιτείνουν και οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό πόρισμα αποκαλύπτοντας το μέγεθος του μπάχαλου, αλλά και την κυνική στάση ορισμένων -ευτυχώς μόνο- αξιωματικών της Πυροσβεστικής ο οποίοι, όπως προκύπτει, έδειχναν να μην έχουν καν αντίληψη του τι ακριβώς συνέβαινε τη «Μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου.

Ο Αρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδελφή και τις δίδυμες ανιψιές του στη φονική πυργακιά, δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματα που τον κυριεύουν μετά και τις νέες αποκαλύψεις:

«Πραγματικά ξεχειλίζω από οργή. Ο (δήμαρχος Ραφήνας) κ. Μπουρνούς δήλωσε ότι δικαιώθηκε και εμένα αυτό πραγματικά με εξοργίζει. Αισθάνομαι ότι πρέπει να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που τους ταλαιπωρήσαμε. Στις φωτιές της Ηλείας, ο νομάρχης και ο δήμαρχος πλήρωσαν για 36 νεκρούς, 40.000 ευρώ. Δηλαδή, τους στοίχισε ο κάθε νεκρός 1.111 ευρώ και μάλιστα ζήτησαν και άτοκες δόσεις. Αυτό ακριβώς περίμενα να γίνει και εδώ. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω, ειλικρινά», τόνισε μιλώντας στο protothema.gr

«Το άλλο για το οποίο οργίζομαι», προσθέτει, «είναι ότι σε μια απόσταση εκατό μέτρων μακριά από το σπίτι έχω εντοπίσει αμίαντο. Οι επιζήσαντες που δεν πέθαιναν από τη φωτιά, θα πεθάνουν από καρκίνο. Δυστυχώς, στο κράτος δεν λειτουργεί τίποτα».

«Ενώ η νομική κοινότητα περίμενε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο τουλάχιστον για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, από το οποίο προέκυψαν εκατό και πλέον θάνατοι, τελικά τους παραπέμπουν σε βαθμό πλημμελήματος για να επιβεβαιωθεί αυτό που ο σοφός λαός λέει: “κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει”», παρατήρησε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής.

Με αφορμή εξάλλου τις δηλώσεις επί δηλώσεων της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σχολίασε:

«Περιφέρεται η κυρία Ρένα Δούρου από το ένα κανάλι στο άλλο και με θαυμάσιο λόγο, που θυμίζει δικηγόρο στον Άρειο Πάγο, μιλάει με περίσσια υποκρισία και λέει: ‘Δώστε μας λίγο χρόνο για να αποδείξουμε την αθωότητα μας’. Αυτό να το πουν στις οικογένειες των εκατό νεκρών, αν και κατά πόσο θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι ταγοί της πολιτείας είναι αθώοι και στους χιλιάδες ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνεψε η ζωή τους εκείνη την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς».

Ο κ. Ταουξής χαρακτήρισε φτηνές, πρόστυχες και χυδαίες τις δικαιολογίες ότι έφταιγαν τα αυθαίρετα ή ο «στρατηγός άνεμος».

«Το μόνο που θέλουν είναι να σώσουν το τομάρι τους και την καρέκλα τους», τόνισε και επέμεινε  ότι πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...