307
Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη | Dimitris Kapantais / SOOC

Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν παρών σε βιασμό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 17:56
Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη
|Dimitris Kapantais / SOOC

Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν παρών σε βιασμό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 17:56

Με την κατάθεση φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντος βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη, το 2015, όταν το φερόμενο θύμα διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου σε ηλικία 17 ετών, συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη του καλλιτέχνη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του και τόνισε πως αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του «ήταν βιασμός». Στην κατάθεση του στο Δικαστήριο περιέγραψε, μάλιστα, πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη στο σπίτι τού άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσία του ίδιου και άλλων δύο νεαρών αγοριών, μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος μηνυτής.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων, ο οποίος αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ψυχολογικής βίας, πλην της σωματικής βίας που καταγγέλλει, εκ μέρους του κατηγορούμενου. «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην» είπε ο μάρτυρας, οι ισχυρισμοί του οποίου αμφισβητούνται από την πλευρά του καλλιτέχνη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει χάσει πλέον το δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παρούσα δίκη. Ο συνήγορος αιτιολόγησε το αίτημά του λέγοντας ότι θα πρέπει η δημοσιογράφος να διευκρινίσει πώς ήρθε σε επαφή με τον εν λόγω άνδρα.

Το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο έπειτα από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε πως όταν ήρθε η σειρά του μάρτυρα να καταθέσει και δεν εμφανίστηκε, διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του. «Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει. Μέχρι, βέβαια, ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο», δήλωσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Σημειώνεται πως η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...