242
Όπως φαίνεται το Facebook αδυνατεί να κρατήσει ασφαλή και κλειδωμένα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του | Shutterstock

Διαρροή «μαμούθ» προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 21:52
Όπως φαίνεται το Facebook αδυνατεί να κρατήσει ασφαλή και κλειδωμένα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του
|Shutterstock

Διαρροή «μαμούθ» προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 21:52

Για μια ακόμη φορά το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Telegraph οι τεχνικοί του Facebook ερευνούν αν ισχύει ένα post που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας Comparitech η οποία παρέχει υπηρεσίες προστασίας ηλεκτρονικών δεδομένων και συστημάτων στους πελάτες της.

Το post αυτό ανέφερε ότι σε ένα online φόρουμ για χάκερ είχε αναρτηθεί ένας κατάλογος που είχε υποκλαπεί από βάση δεδομένων του Facebook. Στον κατάλογο αυτό υπήρχαν τα ονόματα, οι κωδικοί πρόσβασης καθώς και τα τηλέφωνα περισσότερων από 267 εκατ. χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε το φόρουμ αυτό ανήκει σε μια εγκληματική οργάνωση.

To post ανάρτησε ένας από τους ερευνητές ασφαλείας της Comparitech που ισχυρίζεται ότι εντόπισε στο συγκεκριμένο φόρουμ αυτόν τον κατάλογο ο οποίος ήταν ελεύθερα διαθέσιμος σε όποιον ήθελε να τον αποκτήσει.

Η Comparitech αναφέρει ότι λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της ύπαρξης του καταλόγου αυτός αποσύρθηκε από το φόρουμ. Οι εκπρόσωποι Τύπου του Facebook δήλωσαν ότι η εταιρεία ελέγχει την καταγγελία αλλά τόνισαν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις στα συστήματα ασφαλείας και ακόμη και αν κυκλοφορεί στον κυβερνοχώρο τέτοιος κατάλογος αυτός θα διαθέτει παλαιότερα στοιχεία χρηστών που έχουν πλέον αλλάξει και άρα δεν θα είναι χρήσιμα σε όσους τα έχουν στην κατοχή τους.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Facebook κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 5 δισ. δολαρίων για τα διαρροή των προσωπικών δεδομένων περίπου 90 εκατ. χρηστών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...