335
Ο Τζον Λένον χαμογελαστός. Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ίσως θα πληρώνει για πάντα την δολοφονία που διέπραξε πριν 38 χρόνια | Keystone/Getty Images

Δέκατο «όχι» στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τζον Λένον

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2018, 17:28
Ο Τζον Λένον χαμογελαστός. Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ίσως θα πληρώνει για πάντα την δολοφονία που διέπραξε πριν 38 χρόνια
|Keystone/Getty Images

Δέκατο «όχι» στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τζον Λένον

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2018, 17:28

Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν είναι ίσως ένας από τους πιο μισητούς εν ζωή ανθρώπους στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που στέρησε από την ανθρωπότητα έναν σπουδαίο μουσικό αλλά και ένα ίνδαλμα μιας ολόκληρης γενιάς. Ηταν 8 Δεκεμβρίου του 1980 όταν ο Τσάπμαν πυροβόλησε και σκότωσε τον τραγουδιστή των Beatles στην Νέα Υόρκη.

Οι θαυμαστές του Τζον Λένον σίγουρα δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον Τσάπμαν. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για τους δικαστές των ΗΠΑ.

Ο άνθρωπος λοιπόν που σκότωσε τον Λένον, θα παραμείνει στην φυλακή καθώς απορρίφθηκε από το δικαστήριο το 10ο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισής του.

O Τσάπμαν τότε και τώρα

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, το αρμόδιο συμβούλιο της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτησή του με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια της κοινωνίας».

Ο 63χρονος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης από 20 έτη έως ισόβια για τον φόνο του διάσημου μουσικού, έχει υποβάλει δέκα συνολικά αιτήσεις αποφυλάκισης από το 2000.

«Κατ’ ομολογίαν σου, σχεδίασες και εκτέλεσες τον φόνο ενός διάσημου ανθρώπου, με μοναδικό κίνητρο να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα. Αν και καμία ζωή δεν είναι πιο πολύτιμη από τις υπόλοιπες, το γεγονός ότι επέλεξες ως θύμα έναν άνθρωπο που αγαπούσαν εκατομμύρια κόσμου, ανεξάρτητα από τον πόνο που θα προκαλούσες στην οικογένεια και τους αγαπημένους του, δείχνει την παγερή αδιαφορία σου για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και τον πόνο που προκαλεί η απώλειά της», ανέφερε η απόφαση του συμβουλίου.

Πλέον, ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν θα έχει δικαίωμα να υποβάλει εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης σε δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2020. Ισως τότε, το αρμόδιο συμβούλιο κρίνει διαφορετικά. Ή ίσως και όχι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...