285
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στους δημοσιογράφους από τον κήπο του Λευκού Οίκου | REUTERS/Sarah Silbiger

Μπάιντεν: Μπορεί να πέσω νεκρός ανά πάσα στιγμή…

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2022, 15:21
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στους δημοσιογράφους από τον κήπο του Λευκού Οίκου
|REUTERS/Sarah Silbiger

Μπάιντεν: Μπορεί να πέσω νεκρός ανά πάσα στιγμή…

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2022, 15:21

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ξανά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών και για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι χαίρει άκρας υγείας. Διευκρίνισε όμως, ότι δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση.

Αν επανεκλεγεί, στο τέλος της θητείας τους θα είναι 86 ετών, ο γηραιότερος προέδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο NBC, παραδέχθηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και καταλαβαίνει γιατί η υγεία του προβληματίζει κάποιους ψηφοφόρους: «Μπορεί να πέσω νεκρός αύριο. Μπορεί να αρρωστήσω. Είναι φυσιολογικό να ανησυχούν για την ηλικία τη δική μου ή οποιουδήποτε άλλου», είπε.

«Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος αν είμαι καλά ή όχι, είναι να με παρατηρεί. Μήπως καθυστερώ; Μήπως κινούμαι πιο αργά; Αν οι ψηφοφόροι αμφιβάλλουν για την πνευματική και σωματική μου ικανότητα, τότε ας υποστηρίξουν άλλον υποψήφιο», πρόσθεσε.

«Πάντως, αυτή τη στιγμή, χτύπα ξύλο, δεν θέλω να με γρουσουζέψω, χαίρω άκρας υγείας. Ολα λειτουργούν σωστά, σωματικά και πνευματικά».

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει αν η σύζυγός του συμφωνεί να είναι πάλι υποψήφιος.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ΜΜΕ και των Ρεπουμπλικανών, που δίνουν έμφαση σε ένα στραβοπάτημα, όπως αυτό στις σκάλες του προεδρικού αεροπλάνου ή την πτώση του από το ποδήλατο. Η παραμικρή γκάφα ή ένα μπέρδεμα στην ομιλία του επίσης γίνονται πρωτοσέλιδα.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαναλαμβάνουν ότι όλα βαίνουν καλώς με την υγεία του Μπάιντεν, παρόλο που ακόμα και Δημοκρατικοί φέρονται να επιθυμούν έναν νεότερο υποψήφιο το 2024.

Ανάμεσά τους ο Τιμ Ράιαν, βουλευτής του Οχάιο, που επισήμανε ότι ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά των Δημοκρατικών και ο Ντιν Φίλιπς, από τη Μινεσότα, που είπε ότι θα προτιμούσε έναν νεότερο «πιο δυναμικό» υποψήφιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...