276
Ο κ. Τσίπρας κοιτά δεξιά. Από εκεί ήρθαν οι αποδοκιμασίες | ΕΡΤ

Αποδοκιμασίες την ώρα της ομιλίας Τσίπρα για το «Μακεδονία ξακουστή»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 21:38
Ο κ. Τσίπρας κοιτά δεξιά. Από εκεί ήρθαν οι αποδοκιμασίες
|ΕΡΤ

Αποδοκιμασίες την ώρα της ομιλίας Τσίπρα για το «Μακεδονία ξακουστή»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 21:38

Τελικά, αυτό που δεν ήθελε με τίποτα ο Αλέξης Τσίπρας να συμβεί, συνέβη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου. Τι είχε συμβεί; Ενας από το κοινό στο «Αλεξάνδρειο» άρχισε να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή», καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι η ομιλία —σε κομματική εκδήλωση υποτίθεται— του κ. Τσίπρα στο εμβληματικό κλειστό γήπεδο της Θεσσαλονίκης είχε λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος: υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός σάστισε. Το κοινό δεν ήταν απολύτως ελεγχόμενο, μολονότι η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είχε παρουσιαστεί ως κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δικαιολογούσε «αντισυγκεντρώσεις».

Παρά τις 18 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το «Αλεξάνρειο» και παρά το προσκλητήριο με δωρεάν πούλμαν για χειροκροτητές, τις προληπτικές προσαγωγές και το face control —σε δύο κυρίες απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή κρατούσαν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας—, ο Πρωθυπουργός είδε για πρώτη φορά ένα ακροατήριο να μην κρέμεται από τα χείλη του.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή σάστισε. Στη συνέχεια όμως προσπάθησε να… εκμεταλλευθεί το γιουχάισμα υποστηρίζοντας ότι αυτή η αντίδραση συνιστά «απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση μπορούν να προσέλθουν και όσοι διαφωνούν».

«Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης, αυτή είναι η απτή απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση, μίας δημοκρατικής δύναμης, μπορούν να έχουν το θάρρος να έρθουν κάποιοι με διαφορετική άποψη Πείτε μου εσείς που αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό, στις συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς, του μίσους και της μισαλλοδοξίας;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Εδώ μπορούν να έρθουν γιατί ξέρουν ότι εδώ είμαστε δημοκράτες πολίτες, με παράδοση στο διάλογο, την αντιπαράθεση των απόψεων. Αλλά γνωρίζουν ότι εδώ χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας, εδώ χτυπάει η καρδιά του ζωντανού διαλόγου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...