325
H ένταση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα | IntimeNews

Προληπτικές προσαγωγές και τηλεφωνήματα για βόμβες πριν την ομιλία Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 19:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/18 21:21
H ένταση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα
|IntimeNews

Προληπτικές προσαγωγές και τηλεφωνήματα για βόμβες πριν την ομιλία Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 19:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/18 21:21

Σε μία Θεσσαλονίκη που θυμίζει «φρούριο» για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η ένταση έξω από το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» ξεκίνησε από το απόγευμα, μία ώρα περίπου πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 19.30.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή καθώς 18 διμοιρίες ΜΑΤ και περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν σπεύσει στη συμπρωτεύουσα για να αποφευχθούν επεισόδια καθώς είναι σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μια από μακεδονικές οργανώσεις και εθνικιστές έξω από το Λευκό Πύργο και μία των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Το κλίμα έντασης επέτειναν δύο τηλεφωνήματα για τοποθέτηση ισάριθμων βομβών στο Αλεξάνδρειο, λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:22 της Παρασκευής, άγνωστος τηλεφώνησε στο site «zougla» αλλά και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε ηχογραφημένο μήνυμα με γυναικεία φωνή, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμενόταν να μιλήσει ο πρωθυπουργός η οποία θα εκραγεί σε 30 λεπτά.

Το μήνυμα ήταν σχεδόν ακατάληπτο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων.

Στο τέλος του μηνύματος, αναφέρθηκε πως έχει τοποθετηθεί κι άλλος εκρηκτικός μηχανισμός επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Προληπτικές προσαγωγές

Σύμφωνα με το thestival.gr, έγινε και «προληπτική» προσαγωγή του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τάτσιος πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν. Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο thestival.gr, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...