473
Ο Piet Coelewij, νεός πρόεδρος του ΔΣ της Public-Media Markt | Public

Από την Amazon ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Public-MediaMarkt

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 17:27
Ο Piet Coelewij, νεός πρόεδρος του ΔΣ της Public-Media Markt
|Public

Από την Amazon ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Public-MediaMarkt

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 17:27

Με θητεία στην Amazon και σε άλλες κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, ο Piet Coelewij αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Public-MediaMarkt (PMM).

Ο κ. Coelewij, ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του κλάδου, διατελούσε ήδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας πριν αναλάβει καθήκοντα Προέδρου.

Η ενίσχυση τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και της Ομάδας Διοίκησης της Public- MediaMarkt από κορυφαία στελέχη του κλάδου, με εμπειρία σε παγκόσμιους παίκτες τόσο με αμιγώς ηλεκτρονική όσο και με πολυκαναλική παρουσία, επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας ως ο #1 e-commerce retailer στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Olympia, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζω τον Piet, ένα από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου μας παγκοσμίως, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Public-MediaMarkt. Η εμπειρία του Piet σε οργανισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου από όλο τον κόσμο, θα φέρει πιο κοντά την Public-MediaMarkt στο να πετύχει το μεγάλο στοίχημα για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα».

Ποιος είναι ο Piet Coelewij

Ο Piet Coelewij έχει αναλάβει με επιτυχία ηγετικούς ρόλους σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Έχει υπηρετήσει ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wehkamp, κορυφαίος παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου στην ολλανδική αγορά. Προηγουμένως, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Global Operations και Διευθύνων Σύμβουλος της Sonos Inc για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από 2007 έως το 2011 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειo για τον τομέα Hardlines, όπου ήταν υπεύθυνος τόσο για τη λιανική όσο και για τη χονδρική πώληση. Κατά τα πρώτα 20 χρόνια της καριέρας του, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στη Philips Electronics στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη. Μέχρι το 2007, ήταν Διευθύνων σύμβουλος της Philips Consumer Electronics στην Κίνα. Νωρίτερα διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Mainstream TV στη Σιγκαπούρη.

Ο Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Public–MediaMarkt (PMM) δήλωσε σχετικά: «Υποδεχόμαστε τον Piet ως Πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την εταιρεία μας, με ένα δυνατό πλάνο επενδύσεων  για την επόμενη διετία σε ecommerce και logistics να είναι ήδη σε εξέλιξη.  Από το νέο του ρόλο θα μάς βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε το στρατηγικό μας πλάνο και την ετοιμότητά μας να το υλοποιήσουμε».

Ο Piet Coelewij, νέος Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας τόσο δυναμικής εταιρείας που έχει τη φιλοσοφία ενός διεθνούς ecommerce Retailer και τον ζήλο μίας start up. Η πιο σημαντική κοινοπραξία στην ελληνική αγορά μεταξύ δύο δυνατών και συμπληρωματικών brands, σε συνδυασμό με τα ισχυρά μερίδια του Public.gr και τη ραγδαία ανάπτυξη του Public Marketplace, εδραιώνουν την ηγετική θέση της PMM και εγγυώνται κάθε μελλοντική επιτυχία.»

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Public – MediaMarkt διαμορφώνεται ως εξής :

  • Piet Coelewij, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  • Ιωάννης Καραγιάννης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Gerrit (Gert) van de Weerdhof, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Arif Yenal Gokyildirim, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Ρούμπεν Μπουρλάς, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
  • Φώτιος Γιαλούρης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Ιωάννης Παντολέων, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...