189
Τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης | SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Απειλούν τα μέλη της επιτροπής για το lockdown

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 13:16
Τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
|SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Απειλούν τα μέλη της επιτροπής για το lockdown

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 13:16

Απειλητικά emails για το δεύτερο lockdown δέχεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι κάποια απειλητικά μηνύματα είναι επώνυμα και κάποια ανώνυμα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον βλέπουμε «φως στην άκρη του τούνελ», ωστόσο επισήμανε πως κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο, αλλά και τον Ιανουάριο.

Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε και άλλο lockdown, ο καθηγητής είπε ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα. Ο εμβολιασμός αναμένεται στις αρχές του χρόνου, αλλά, ακόμα και τότε, τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με «θρησκευτική ευλάβεια», σημείωσε και επισήμανε πως «περιμένουμε το εμβόλιο σαν “μάννα εξ ουρανού”».

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως ήταν απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές . «Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθερίες μας», είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News