255
Από τη συνάντηση Τσίπρα-Κόστα, στη Λισαβόνα | ΓτΠ ANDREA BONETTI

Αντόνιο Κόστα σε Αλέξη Τσίπρα: «Θέλουμε παρέα για την έξοδο από τα μνημόνια»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 22:19
Από τη συνάντηση Τσίπρα-Κόστα, στη Λισαβόνα
|ΓτΠ ANDREA BONETTI

Αντόνιο Κόστα σε Αλέξη Τσίπρα: «Θέλουμε παρέα για την έξοδο από τα μνημόνια»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 22:19

Τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Α. Κόστα, το βράδυ της Παρασκευής, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Από την πλευρά του, ο Αντόνιο Κόστα ανέδειξε ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον έλληνα πρωθυπουργό: «Και χρειαζόμαστε ‘παρέα’ (σε αυτό)».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας». «Γιατί», εξήγησε, «δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια». Συνεπώς, τόνισε ο Πρωθυπουργός, «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο (σ.σ. της Ελλάδας) από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές. «Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε. «…και χρειαζόμαστε ‘παρέα’», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο Γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στη συνέχεια, στις 22:30 ώρα Ελλάδας το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετείχε στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.