184
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών στο περιθώριο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη | ΓτΠ ANDREA BONETTI

Βέβαιη η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα για 7 και 8 Δεκεμβρίου – Θα πάει και στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 19:15
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών στο περιθώριο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη
|ΓτΠ ANDREA BONETTI

Βέβαιη η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα για 7 και 8 Δεκεμβρίου – Θα πάει και στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 19:15

«Κλείδωσε» η επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλου.

Ο τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Aθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο διάλογος με τη γείτονα κρίνεται σημαντικός σε μια περίοδο με δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών και με κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, που οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι στο ναδίρ και ταυτόχρονα παρατηρείται ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιεί και να αναβαθμίζει τους διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά.

Η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα, ειδικά εκείνα τα οποία οδηγούν κατά καιρούς σε ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις που αγγίζουν και τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία.

Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει:

Μεταναστευτικό
Αιγαίο
Ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή
Οικονομική συνεργασία, με έμφαση στα μεγάλα projects που έχουν ήδη γίνει γνωστά  Σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας
Περιφερειακές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...