357
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης | ΣΚΑΪ TV/YouTube

Ανδρουλάκης κατά Φώφης: Δεν είναι επιτυχία το 8%, έγιναν λάθη που ψαλίδισαν τις προοπτικές μας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 11:23
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης
|ΣΚΑΪ TV/YouTube

Ανδρουλάκης κατά Φώφης: Δεν είναι επιτυχία το 8%, έγιναν λάθη που ψαλίδισαν τις προοπτικές μας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 11:23

Ενα βήμα προτού δηλώσει ότι το Κίνημα Αλλαγής «απέτυχε» έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης, φιναλίστ στη διεκδίκηση της ηγεσίας του πριν από δύο χρόνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έστειλε το μήνυμά του εν όψει του καταγγελλόμενου από τον ίδιο ως «συνεδρίου-εξπρές» του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι άλλα λάθη».

Ως γνωστόν η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, βασικού πυλώνα του ΚΙΝΑΛ, μέσα στον Νοέμβριο (εδώ).

Η όλη ρητορική του κ. Ανδρουλάκη στη νέα συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (είχε δώσει άλλη μία μόλις την περασμένη Παρασκευή, εδώ), ήταν διάχυτη με αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή προσωπικά κατά της κυρίας Γεννηματά, μολονότι απέφυγε να την κατονομάσει.

«Μακάρι το ΚΙΝΑΛ να έπαιρνε 15%, όμως το 8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 31%, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν πιστεύω ότι είναι επιτυχία» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος υπενθύμισε μια σειρά από λάθη που κόστισαν σε αυτήν την υποαπόδοση του κόμματος, το οποίο είχε μια «προίκα», όπως είπε, 210.000 ψηφοφόρων, αλλά αυτή η προίκα δεν κατάφερε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

Ως πρώτο λάθος ανέφερε τη συμφωνία της κυρίας Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να μην υπάρξει μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις εκλογές για τον νέο φορέα το 2017. Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι η ύπαρξη δύο αυτόνομων ΚΟ (της τότε Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού) ήταν καθοριστική στο να μην εμποδίσει το πρόβλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο βλέπουμε και τώρα (εδώ).

Ως δεύτερο λάθος ανέφερε τη σύγκρουση που καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από τις τελευταίες εκλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανάμεσα στην κυρία Γεννηματά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο (εδώ). «Θα μπορούσαμε να πάρουμε 14%, πήραμε 8%» είπε με νόημα.

«Εγιναν λάθη που ψαλίδισαν τις προοπτικές της παράταξης» επανέλαβε και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος «ιστορικά στελέχη», όπως τα χαρακτήρισε, «να τοποθετηθούν». Ο ίδιος παρέπεμψε στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΚΟ την Τετάρτη. «Εγώ θα πω τις απόψεις μου και θα περιμένω τους βουλευτές», είπε, κατηγορώντας την κυρία Γεννηματά ότι ουσιαστικά έχει καταργήσει όλα τα άλλα όργανα της παράταξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...