625
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει ως εξολοθρευτής στο «Terminator: Dark Fate» | Paramount Pictures/ Paramount Pictures/ Facebook

Ο «Εξολοθρευτής» (μάς) άνοιξε την καρδιά του

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 01:00
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει ως εξολοθρευτής στο «Terminator: Dark Fate»
|Paramount Pictures/ Paramount Pictures/ Facebook

Ο «Εξολοθρευτής» (μάς) άνοιξε την καρδιά του

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 01:00

Οταν ήταν 15 χρονών ήθελε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής του μπόντι μπίλντινγκ. Πρότυπο του ήταν ο Βρετανός Ρετζ Παρκ, ο οποίος κέρδισε τρεις φορές τον τίτλο Mr. Universe και στη συνέχεια το έριξε στην ηθοποιία, υποδυόμενος σχεδόν πάντα τον Ηρακλή. Τελικά έμεινε στην ιστορία ως ο μέντορας του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, γεγονός που εξηγεί γιατί, αφότου κατέκτησε τα πάντα στο μπόντι μπίλντινγκ, στράφηκε και εκείνος στο Χόλιγουντ, κατακτώντας το επίσης, πριν καταλήξει στην πολιτική.

Πέρυσι, ωστόσο, ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας αποφάσισε να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, συμμετέχοντας, ως πρωταγωνιστής, φυσικά, στα γυρίσματα του «Terminator: Dark Fate», του τελευταίου επεισοδίου του κινηματογραφικού έπους του «Εξολοθρευτή» που διατρέχει τέσσερις δεκαετίες.

Ο πρώτος «Terminator» γυρίστηκε από τον Τζέιμς Κάμερον το μακρινό 1984, όταν ο Σβαρτσενέγκερ ήταν 37 χρονών. Τώρα, ο 72χρονος Αρνι καλείτο να παίξει στο «Terminator: Dark Fate» του Τιμ Μίλερ, στο έκτο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς.

Και, συνομιλώντας με την Μπετίνα και τον Κρίστιαν Αουστ της Frankfurter Allgemeine, αποκάλυψε πώς κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του, έχοντας υποβληθεί λίγους μήνες νωρίτερα σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

«Ανησυχούσα μην τυχόν και δεν κατάφερνα να φέρω εις πέρας όλα όσα ανέλαβα. Ευτυχώς, όμως, η εγχείρηση έγινε τον Μάρτιο και τα γυρίσματα άρχισαν τον Ιούλιο. Είχα, οπότε, αρκετό καιρό να αναρρώσω και να αρχίσω να γυμνάζομαι ξανά. Αν και η εγχείρηση διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο. Πίστευα πως επρόκειτο για μια εγχείρηση ρουτίνας. Αλλά ανέκτησα τελικά τις αισθήσεις μου έπειτα από 18 ώρες και ένας γιατρός μου είπε πως χρειάστηκε να μου ανοίξουν τον θώρακα», αποκάλυψε ο 72χρονος Σβαρτσενέγκερ.

Ο Σβαρτσενέγκερ ως cyborg «Καρλ» στο «Terminator: Dark Fate»

Στον νέο «Εξολοθρευτή» (από την ερχόμενη Πέμπτη στους κινηματογράφους) υποδύεται τον «Καρλ», ένα ηλικιωμένο ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο αφότου ολοκλήρωσε την αποστολή του, μπόρεσε να αυτονομηθεί και να αποκτήσει δική του βούληση, καταφέρνοντας τελικά να ενταχθεί στην κοινωνία των ανθρώπων.

Μην θέλοντας, οπότε, να χάσει ούτε λεπτό από τα γυρίσματα, επιδίωξε να σταθεί στα πόδια του μιαν ώρα αρχύτερα. Δεν άρχισε, φυσικά, να σηκώνει βάρη εντός του νοσοκομείου, αλλά ακολούθησε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης και εκγύμνασης ωσάν να διεκδικούσε για όγδοη φορά τον τίτλο Mr. Olympia, όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Την πρώτη ημέρα έκανα τρεις γύρους στους διαδρόμους του νοσοκομείου, την επομένη τέσσερις και μετά πέντε κ.ο.κ.. Υπήρχε ο κίνδυνος να προσβληθώ από πνευμονία και αυτό θα με έβγαζε νοκ άουτ. Για αυτόν τον λόγο ήθελα να σηκωθώ το ταχύτερο δυνατόν από το κρεβάτι. Αρχισα, όμως, να σηκώνω και βάρη σχετικά γρήγορα. Ηταν και αυτό μέρος του προγράμματος που κατάστρωσα έως την έναρξη των γυρισμάτων. Επρεπε επίσης να εξασκηθώ για τις επικίνδυνες σκηνές. Χάρηκα που η εγχείρηση δεν αποτέλεσε ζήτημα στο πλατό. Κανένας δεν ανησύχησε πως δεν θα ήμουν έτοιμος στην ώρα μου», σημείωσε ο αεικίνητος Terminator.

Στα νιάτα του, την εποχή που ήταν πρωταθλητής του μπόντι μπίλντινγκ

Ερωτώμενος αν θεωρεί σουρεαλιστική την πορεία που διένυσε από τότε που εγκατέλειψε το Ταλ, το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στο Γκρατς της Αυστρίας, κατακτώντας την κορυφή του μπόντι μπίλντινγκ και του Χόλιγουντ και κυβερνώντας, στη συνέχεια, επί μια οκταετία, την πολυπληθέστερη και μία από τις πιο πλούσιες πολιτείες των ΗΠΑ, αρκέστηκε να απαντήσει: «πάντα είχα μια ξεκάθαρη ιδέα όσον αφορά το τι ήθελα να κάνω και πού ήθελα να πάω».

To 1983, ορκίζεται αμερικανός πολίτης

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του, λέγοντας πως θέλει να συνεχίσει να παίζει σε ταινίες, «αλλά τώρα είμαι ιδιαίτερα απασχολημένος με τη διοργάνωση του “Arnold Classics Sports and Fitness Festival“ σε πέντε διαφορετικές ηπείρους», εξήγησε, υπενθυμίζοντας πως «υπάρχει και το Schwarzenegger Institute όπου μπορεί κανείς να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...