229
Το Terminal 3 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο (φωτ.αρχείου) | REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 16:05
Το Terminal 3 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο (φωτ.αρχείου)
|REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 16:05

Στην πρωτοφανή απόφαση να ακυρώσει όλες τις πτήσεις από και προς το Λονδίνο, δηλαδή από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ, προχώρησε το Σάββατο η British Airways, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Η ακύρωση ίσχυε αρχικά ως τις 18:00 του Σαββάτου (ώρα Βρετανίας, 20:00 στην Ελλάδα), αλλά αργότερα επεκτάθηκε ως το τέλος της ημέρας.

Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις όλων των άλλων εταιρειών που πετούν από και προς τα συγκεκριμένα αεροδρόμια.

Μαρτυρίες επιβατών μιλούσαν για μια μακρά παραμονή μέσα στα αεροσκάφη και για το προσωπικό που μιλά για «καταστροφικά προβλήματα».

Από νωρίτερα το Σάββατο είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σε πολλές χώρες με καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πτήσεων. Επηρεάστηκαν αεροδρόμια στη Ρώμη, τη Μάλαγα της Ισπανίας, στο Στοκχόλμη, τη Πράγμα και το Μιλάνο, πάντα σε ό,τι αφορά πτήσεις της BA.

Ακόμη, τμήμα της ιστοσελίδας της εταιρείας, αλλά και η δυνατότητα check-in από την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα δεν ήταν διαθέσιμες. Σε κάποια αεροδρόμια οι υπάλληλοι της εταιρείας χρειάστηκε να γράψουν ανακοινώσεις σε… χαρτόνια για να ενημερώσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε αυτά.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη για την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT (δηλαδή του συστήματος πληροφορικής που υποστηρίζει την λειτουργία της) και υποσχέθηκε γρήγορη αποκατάσταση.

Επίσης αναφέρει ότι όλοι οι επιβάτες που  επηρεάζονται θα αποζημιωθούν ή θα μετακινηθούν με άλλη πτήση.

Το BBC σημειώνει ότι κατά την British Airways δεν φαίνεται η διακοπή λειτουργίας να συνδέεται με κάποια κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...