211
Η κίνηση στους πεζοδρόμους της Στοκχόλμης διεξάγεται «κανονικά» | Reuters

Ακόμη 114 νεκροί σε μία ημέρα στη Σουηδία – Δεν «δούλεψαν» τα χαλαρά μέτρα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 17:54
Η κίνηση στους πεζοδρόμους της Στοκχόλμης διεξάγεται «κανονικά»
|Reuters

Ακόμη 114 νεκροί σε μία ημέρα στη Σουηδία – Δεν «δούλεψαν» τα χαλαρά μέτρα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 17:54

Πριν από δύο εβδομάδες η Σουηδία είχε δεχθεί κριτική από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για τα «λάθος μέτρα» που είχε λάβει.

Ακολουθώντας το από τότε αποδεδειγμένα αποτυχημένο παράδειγμα της Βρετανίας, η σκανδιναβική χώρα είχε αποφασίσει ελάχιστα περιοριστικά μέτρα για όλους, πλην όσων ήταν άνω των 70 ετών και όσων είχαν σοβαρά χρόνια νοσήματα, οι οποίοι θα έπρεπε να παραμείνουν περιορισμένοι στο σπίτι και να μετακινούνται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά, αποτυπώνοντας τη λήψη των χαλαρών μέτρων των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 114 άνθρωποι από Covid-19 και έφτασαν συνολικά τους 591.  Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 487 και πλέον φθάνουν συνολικά τα 7.693.

Δυστυχώς με το μοντέλο που ακολουθεί ο κορονοϊός, δηλαδή ότι αποτυπώνει τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων με θανάτους δύο με τρεις εβδομάδες μετά από τη λήψη τους, στη χώρα αναμένεται αυξητική τάση και τις επόμενες ημέρες.

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο θέμα του κορονοϊού είναι εξαιρετικά αργά, καθώς μόλις την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται το σουηδικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης νέων, αυστηρών μέτρων εκτάκτου ανάγκης, όπως είναι το κλείσιμο αεροδρομίων, σταθμών τρένων και λεωφορείων, καταστημάτων και εστιατορίων, καθώς και τον περαιτέρω περιορισμό των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...