379
Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΕΦ - εκεί μίλησε με αισιοδοξία για την τύχη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Αισιόδοξος ο Τσίπρας, προ(σ)καλεί τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 21:36
Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΕΦ - εκεί μίλησε με αισιοδοξία για την τύχη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Αισιόδοξος ο Τσίπρας, προ(σ)καλεί τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 21:36

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φάνηκε αισιόδοξος μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Διαπίστωσε «αλλαγή του κλίματος» και «συσπείρωση των πολιτών», ιδίως των νέων, αυτών «που έδωσαν τον παλμό στον νικηφόρο αγώνα του 2015» – επειδή τους πεισμώνουν, όπως είπε, «τα ψέματα, οι απειλές και οι συκοφαντίες» του Τύπου, και για αυτόν τον λόγο, αντιδρώντας, «γεμίζουν στάδια, γήπεδα και πλατείες σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθειά μας».

Το ενθουσιώδες ύφος του κ. Τσίπρα είχε αποτυπωθεί νωρίτερα και στο Τwitter:

Προέβλεψε «νίκη της προοδευτικής συμμαχίας στην Ελλάδα, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία θα προστεθεί «στις μεγάλες νίκες» των ευρωπαϊκών «προοδευτικών δυνάμεων».

«Μιλάνε τα πεπραγμένα μας!»

Ο Πρωθυπουργός προσδιόρισε ως στόχο των ευρωεκλογών «τη μάχη ενάντια στην Ευρώπη που βάζει πάνω από τους ανθρώπους τα κέρδη των λίγων, που υποτιμά την κοινωνική συνοχή προς όφελος της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας». Αλλά και όλως ιδιαιτέρως: «Εχουμε έναν μεγάλο στόχο, να μην αφήσουμε την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας». Είπε μάλιστα ότι θεωρεί «μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Οι υποψήφιοί του, για αυτόν, είναι οι καλύτεροι δυνατοί για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων: «Στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής. Είμαι πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιό μας, είναι σπουδαίο!»

«Θέλω ντιμπέιτ»

Εμμένοντας στη φημολογία ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων –κάτι που είχε διαψευσθεί νωρίτερα τόσο από τον πρόεδρο της ΝΔ όσο και από το κόμμα του και η σχετική «πληροφορία» είχε χαρακτηρισθεί εσκεμμένα ψεύτικη–, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τον λόγο του γύρω από τις περικοπές και τις «απολύσεις» που εξασφαλίζει το πρόγραμμα της ΝΔ. Σχολίασε κιόλας ότι ο κ. Μητσοτάκης «έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην τηλεθέαση» και του πρότεινε «να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι και εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα».

«Εχω dream team!»

Κλείνοντας την ομιλία του στο πειραϊκό γήπεδο μπάσκετ, ο κ. Τσίπρας επιδίωξε να επιτύχει και ένα τρίποντο: «Αυτή δεν είναι ομάδα, είναι η dream team!» είπε αναφερόμενος στους 42 υποψηφίους του. «Dream team» την οποία συμβούλεψε «να παίζει συλλογικά» (εννοούσε «ομαδικά»), «να δίνει πάσες και να σκοράρει»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...