548
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πασίχαρο Θύμιο Λυμπερόπουλο στο Αιγάλεω | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αγκαλιά με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο και ξεχνώντας το κότερο ο Τσίπρας τα έβαλε με τις… ελίτ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 09:26
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πασίχαρο Θύμιο Λυμπερόπουλο στο Αιγάλεω
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αγκαλιά με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο και ξεχνώντας το κότερο ο Τσίπρας τα έβαλε με τις… ελίτ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 09:26

O χώρος είχε επιλεγεί σωστά: η πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, δίπλα δηλαδή από το Περιστέρι, για το οποίο σε μια ατυχή στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει το παράδειγμα με τον «ψυκτικό». Το ακροατήριο ήταν επίσης «σωστό»: και Πάνος Σκουρλέτης και Ρένα Δούρου και Φώτης Κουβέλης και Νίκος Παππάς αλλά και Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο «βασιλιάς» των ταξί· όλοι πήγαν να χειροκροτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια ακόμη προεκλογική ομιλία.

Με αυτό το κοινό και σε αυτόν τον χώρο, για τον οποίο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου πανηγυρίζει ότι γέμισε, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το βράδυ της Τρίτης το αφήγημα ότι είναι ο ίδιος ένας άνθρωπος του λαού και πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν είναι με τους «πολλούς». Η ομιλία του ήταν μια ακροβασία ανάμεσα στις προεκλογικές παροχές που ο ίδιος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο (εδώ) και στις προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ, σε τέτοιο βαθμό που από την Πειραιώς σχολίασαν ότι «αν ήταν πικάπ ο κ. Τσίπρας θα είχε κολλήσει η βελόνα του στη λέξη “Μητσοτάκης” και αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν η Ferrari του ψέματος με σπασμένα φρένα».

Σε κάθε περίπτωση, 12 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Τσίπρας ξεδίπλωσε από το Αιγάλεω τη ρητορική του ικανότητα, ξέχασε το ότι το περασμένο καλοκαίρι έκανε κρουαζιέρα με το κότερο του μεγαλοεφοπλιστή Παναγόπουλου (εδώ) και κατηγόρησε τους αντιπάλους τους ότι «ο κόσμος τους είναι ο κόσμος των ελίτ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με το γνωστό του πάθος και ως συνήθως καταφέρθηκε κατά του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει», είπε για τον κ. Μητσοτάκη απευθυνόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω. Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρει και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να μάθει πως ζείτε, ποιες είναι οι αγωνίες σας, ποια τα όνειρα σας. Στις λαϊκές γειτονιές, οι άνθρωποι γι’ αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα. Άνθρωποι που η κοινωνική τους καταγωγή και ο τόπος που μεγάλωσαν ορίζει αμετάκλητα και τη θέση τους σε αυτή την κοινωνία. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος, μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας».

Ο κ. Μητσοτάκης τού είχε προσφέρει την ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας δεν την έχασε. Ετσι, οι ακροβολισμένοι στο πλήθος κλακαδόροι συχνά σηκώνονταν για να παρακινήσουν τους υπόλοιπους να χειροκροτήσουν – μερικές φορές ο κόσμος το έκανε, άλλες όχι.

Πιο χαρακτηριστική στιγμή της ομιλίας του κ. Τσίπρα ήταν αυτό που συνέβη μετά, με τη θερμή αγκαλιά που αντάλλαξε με τον κ. Λυμπερόπουλο, εμβληματικό αρχισυνδικαλιστή των αυτοκινητιστών, ο οποίος μολονότι παραδοσιακός δεξιός στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση επειδή αυτή συνεχίζει να επιτρέπει στο συνδικάτο του παρωχημένα προνόμια και να περιορίζει την ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών όπως η Beat.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μάλιστα, μετά την εκδήλωση, εμφανίστηκε στο One TV και δήλωσε ότι θα μπορούσε και να κατεβεί ακόμα και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου «να σώσει», όπως είπε, τα ταξί.

Αν έχει κάποια σημασία, ο κ. Λυμπερόπουλος τον Ιούνιο του 2012 εμφανιζόταν στο πλευρό του Βαγγέλη Βενιζέλου (προέδρου τότε του ΠΑΣΟΚ) και στο παρελθόν είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά. Τα αποτελέσματα γνωστά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...