503
Ο Γουίλ Σμιθ είναι το νέο τζίνι που βγαίνει από το λυχνάρι του «Αλαντίν» | Walt Disney Pictures

Ο Γουίλ Σμιθ είναι το νέο τζίνι τού «Αλαντίν»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 07:20
Ο Γουίλ Σμιθ είναι το νέο τζίνι που βγαίνει από το λυχνάρι του «Αλαντίν»
|Walt Disney Pictures

Ο Γουίλ Σμιθ είναι το νέο τζίνι τού «Αλαντίν»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 07:20

Ο Γουίλ Σμιθ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με έναν απροσδόκητο ρόλο που είχε ως βασική προϋπόθεση να φαντάζει γιγάντιος χάρη στα οπτικά εφέ και να είναι βαμμένος μπλε. Με άλλα λόγια, ενσαρκώνει τη νέα εκδοχή του δημοφιλέστατου τζίνι, στην ταινία «Αλαντίν» που ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες από την Disney, και μάλιστα σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, σε μία πρώτη προβολή που πραγματοποιήθηκε για λίγους στο Λονδίνο πριν από μερικές ημέρες, η ταινία καταχειροκροτήθηκε και ο Σμιθ άφησε τους πάντες άφωνους με το πόσο απολαυστικά υποδύεται αυτό το αλλόκοτο πλάσμα που βγαίνει μέσα από το μαγικό λυχνάρι και πραγματοποιεί τις ευχές του αφέντη του.

Ο Γουίλ Σμιθ ως τζίνι και ο Μένα Μασούντ ως Αλαντίν (Walt Disney Pictures)

Ο 50χρονος αμερικανός ηθοποιός τραγουδά, χορεύει, βρίσκει ακόμη και χρόνο να ερωτευθεί την υπηρέτρια της πριγκίπισσας Τζασμίν. «Προσάρμοσα τα πάντα πάνω στο εκληπτικό DNA του Σμιθ» είπε χαρακτηριστικά ο Γκάι Ρίτσι.

Οσο για τον ίδιο τον Σμιθ, είπε με το γνωστό του χιούμορ: «Είχα ξεσυνηθίσει από τόσο θερμή υποδοχή για ταινία στην οποία πρωταγωνιστώ. Επειδή οι τελευταίες δεν είχαν πάει και τόσο καλά, το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι από αμηχανία, ήταν τι κάνουν τα παιδιά και η γυναίκα μου».

Και συνεχίζοντας με εξομολογητική διάθεση: «Εχω κλείσει τα πενήντα και μπορώ πλέον να πω ότι ύστερα από μισόν αιώνα ζωής, αλλάζεις οπτική γωνία. Αυτή η ταινία σηματοδοτεί για μένα μία μεγάλη επιστροφή. Απείχα από το σινεμά δύο ολόκληρα χρόνια. Ξεκουράστηκα, διάβασα, διδάχτηκα, εξελίχθηκα, επαναπροσδιόρισα τις προτεραιότητές μου: να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ, σε δουλειές που αγαπώ, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Ο “Αλαντίν” είναι μία ταινία που έχει μπόλικη αγάπη».

Η κληρονομιά του συγκεκριμένου ρόλου ήταν βαριά, καθώς ένα από τα μεγαλύτερά του ινδάλματα, ο υπέροχος Ρόμπιν Γουίλιαμς, είχε δώσει την φωνή του και την ψυχή του στην αντίστοιχη ταινία κινουμένων σχεδίων το 1992. Ηταν τέτοια η αυτοσχεδιαστική δύναμη του Γουίλιαμς ως τζίνι στη συγκεκριμένη ταινία, που στέρησε από το φιλμ υποψηφιότητες για βραβείο καλύτερου σεναρίου, καθώς οι ίδιοι οι δημιουργοί παραδέχτηκαν ότι οι περισσότερες από τις μισές ατάκες του, ήταν δικές του, προϊόν της ευφράδειας και της ευφυίας του.

Ο Γουίλ Σμιθ φαίνεται λοιπόν πως αντιμετώπισε με απόλυτο σεβασμό τον καρτουνίστικο προκάτοχό του, προτείνοντας ταυτόχρονα κάτι εντελώς δικό του, φρέσκο και ταυτόχρονα κλασικό.

«Γέλιο, τραγούδι, χορός, ρομαντισμός, παρενδυσία: με όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν στην ταινία, είναι σα να έχουν χωρέσει όλα όσα έχω κάνει μέσα σε τριάντα χρόνια καριέρας, σε ένα και μόνο φιλμ» τονίζει ο πρωταγωνιστής.

Ο Γουίλ Σμιθ ως… Fresh Prince στην αγκαλιά του πρίγκιπα Χάρι (Twitter)

Πρόσφατα μάλιστα, η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε στα social media με αφορμή την άφιξη του πρώτου παιδιού της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι: επειδή ο Γουίλ Σμιθ στο ξεκίνημά του υποδυόταν τον «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ» στην ομώνυμη κωμική σειρά, σε μία από τις δεκάδες φωτογραφίες-σχόλια που κυκλοφόρησαν, ο Σμιθ βρέθηκε στην αγκαλιά του πριγκιπικού ζεύγους ως…«Fresh Prince» (φρέσκος πρίγκιπας).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...