715
Ο Ευάγγελος Μπουρνούς αλλά και ο Γιώργος Καραμέρος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ | .

Νέος μπελάς στον ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται την στήριξη της Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 20:47
Ο Ευάγγελος Μπουρνούς αλλά και ο Γιώργος Καραμέρος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ
|.

Νέος μπελάς στον ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται την στήριξη της Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 20:47

Ο ένας μετά τον άλλον, υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες σπεύδουν να δηλώσουν δημόσια την άρνησή τους στην στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η σχετική λίστα που έδωσε εχθές στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, περιλάμβανε αρκετούς υποψηφίους οι οποίοι δεν άργησαν να διαψεύσουν την στήριξη και να ξεκαθαρίσουν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ αυτών οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Παιανίας – Κώστας Μπουλμέτης, Σιντικής Σερρών – Όλγα Φυταγκουρίδου, Κρωπίας – Δημήτρης Κερασιώτης, Κάτω Νευροκοπίου – Γιάννης Κυριακίδης, Άργους Ορεστικού – Πάνος Κεπαπτσόγλου, Αργιθέας – Ανδρέας Στεργίου, Μαρκόπουλου Μεσογαίας – Γιάννης Πολίτης, Αιγιαλείας – Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αλιάρτου και Θεσπιέων – Γιώργος Αραπίτσας, Λαυρεωτικής – Δημήτρης Λουκάς, Ραφήνας και Πικερμίου – Ευάγγελος Μπουρνούς.

Μάλιστα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Ευάγγελος Μπουρνούς μάλιστα, εξέφρασαν την «μεγάλη έκπληξή» τους για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποδέχονται την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Παράλληλα, ζήτησαν να μην τους μπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας, για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικούς τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες τους γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Ευάγγελου Μπουρνούς

«Η παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου δεν θα επιβιώσει. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό “ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – EΝEPΓOI ΠOΛITEΣ” όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες.

Οποίος θέλει ταμπέλα μπορεί να αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες.

Ετσι μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας και με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας. Η οποία προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι δε συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημήτρη Λουκά:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν!

Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «Δημοτική Καινοτομία» είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.

Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης

Συνιστούμε προς όλους να σεβαστούν τόσο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικούς τους σχεδιασμούς.

Ηχηρές αντιδράσεις από Καραμέρο και Φιλίππου

Την μεγαλύτερη εντύπωση πάντως προκαλούν οι δυο αντιπεριφερειάρχες εκλεγμένοι με την Ρένα Δούρου, που αρνούνται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου και αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και για τον υποψήφιο για τον δήμο Σαρωνικού και αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππο.

Ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος έχει καταγγελθεί ανοιχτά από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ γιατί σύμφωνα με εκείνους «αρνήθηκε να συμπεριλάβει μετανάστη στο ψηφοδέλτιό του» με ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο #Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε #Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά.

Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές».

Από την πλευρά της, η παράταξη «Σαρωνικός Συνεργασία» του Πέτρου Φιλίππου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών».