364
H Γιάννα Αγγελοπούλου στη συνέντευξη Τύπου | Facebook/Greece2021

Αγγελοπούλου για την Ελλάδα 2021: Καλοδεχούμενη η κριτική που μας γίνεται, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 14:43
H Γιάννα Αγγελοπούλου στη συνέντευξη Τύπου
|Facebook/Greece2021

Αγγελοπούλου για την Ελλάδα 2021: Καλοδεχούμενη η κριτική που μας γίνεται, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 14:43

Τον βασικό κορμό των δράσεων που θα γίνουν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το επόμενο έτος ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου σε ειδική συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η χώρα μας ξέρει να ξεπερνά της δυσκολίες, ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Στόχος της Eπιτροπής είναι να φωτίσει την Επανάσταση και τα στοιχεία που άναψαν τη φλόγα της. Και να δούμε πώς τα ίδια αυτά στοιχεία του λαού και της ιστορίας μας μπορούν σήμερα, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να τροφοδοτήσουν μια νέα αναγεννητική πορεία. Η φύση του Αγώνα αναφέρεται ρητώς στα μεγαλειώδη κείμενά του: “Είναι πόλεμος εθνικός, πόλεμος ιερός, πόλεμος του οποίου η μόνη αιτία είναι η ανάκτησις των δικαίων της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας & της τιμής” όπως αναφέρει η διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», προσέθεσε.

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στα όσα έχουν ακουστεί τελευταία κατά της Επιτροπής εξαιτίας κάποιων επιλογών της ειδικά στα social media (εδώ).

«Η όποια κριτική γίνεται στην προσπάθειά μας είναι καλοδεχούμενη. ΌΟαν όμως γίνεται με όρους συγκρουσιακούς δεν βοηθάει κανέναν και σίγουρα όχι τον σκοπό που υποτίθεται ότι “υπηρετεί”. Πολύ περισσότερο όταν αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την εθνική ευαισθησία οποιουδήποτε», τόνισε με νόημα η πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία σε άλλο σημείο προσέθεσε: «Στην Επιτροπή πιστεύουμε ότι ο διάλογος δεν είναι κίνδυνος, είναι μέσο για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την Επανάσταση. Πάντα με σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομία».

Η κυρία Αγγελοπούλου παρουσίασε τους τέσσερις άξονες που οριοθετούν το πρόγραμμα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τις τρεις πρώτες δράσεις των εορτασμών.

Στην πρώτη, 200 νέοι άνθρωποι 100 αγόρια και εκατό κορίτσια σε πέντε ομάδες ακολουθούν διαδρομές στην Ευρώπη που συνδέονται με την επανάσταση. Και όλα αυτά συνδεδεμένα ιστορικά οδοιπορικά θα συνδεθούν με την Ελλάδα του σήμερα.

Οι εφημερίδες της ελληνικής επανάστασης, η αποδελτίωση και το πλούσιο αρχείο που μας προσφέρουν είναι η δεύτερη δράση που ανακοινώθηκε.

Τρίτη δράση είναι «Οι έλληνες έμποροι και η επανάσταση του 1821» η δραστηριότητα από την ύστερη τουρκοκρατία μέχρι τη συμβολή τους στην ίδρυση ελληνικού κράτους.

Συνέντευξη τύπου Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, και οι συνεργάτες της, παρουσιάζουν το έργο της Επιτροπής.

Geplaatst door Greece 2021 op Woensdag 3 juni 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...